Basket Talk

Κλέι Τόμπσον: Η επιστροφή σε έναν διαφορετικό κόσμο, 941 μέρες μετά! (video)

Κλέι Τόμπσον: Η επιστροφή σε έναν διαφορετικό κόσμο, 941 μέρες μετά! (video)
Ο Κλέι Τόμπσον αναμένεται να επανεμφανιστεί στα παρκέ, μετά από δύο σοβαρούς τραυματισμούς και 941 ημέρες απραξίας και το BN Sports σας παρουσιάζει 10 πράγματα που... έχουν αλλάξει αρκετά από την τελευταία φορά που ο «Διόσκουρος» του Κάρι «μάτωνε» τα αντίπαλα διχτάκια.

Η μέρα που περίμεναν με ανυπομονησία οι απανταχού μπασκετόφιλοι έφτασε και το δίδυμο των «Splash Brothers» θα ενωθεί ξανά, μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια, με την προσδοκία να ξαναγίνει αυτό που υπήρξε κάποτε: Απόλαυση για οπαδούς των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ουδέτερους, φόβος και τρόμος για αντιπάλους και επίδοξους «μνηστήρες του δαχτιλιδιού».

Οι συνθήκες για τη μεγάλη επιστροφή φαντάζουν ιδανικές, με τον Κάρι να βρίσκεται σε «MVP mode», την ομάδα να έχει ξαναγίνει μια «καλοκουρδισμένη μηχανή» και να απολαμβάνει τη 2η θέση της Δύσης, με ρεκόρ 29-9. Ο Στιβ Κερ δεν θα το... σκεφτεί πολύ και σκοπεύει να ξεκινήσει βασικό τον Τόμπσον στον σημερινό αγώνα των Ουόριορς με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (3:30 ώρα Ελλάδας). Τί έχει αλλάξει όμως μέσα σε 941 ημέρες, από την τελευταία φορά (τελικοί ΝΒΑ 2019), που ο παιχταράς από τις Μπαχάμες αγωνίστηκε για τους «Πολεμιστές»;

 

Ο Τζα Μοράντ δεν υπήρχε ακόμα στο ΝΒΑ! Ναι ο Μοράντ μπορεί να αποτελεί τον σημερινό ηγέτη και «franchise player» των Μέμφις Γκρίζλις, αλλά όταν ο Κλέι τραυματίστηκε για πρώτη φορά, δεν είχε γίνει ακόμα ντράφτ!

Ο Καουάι Λέοναρντ ήταν ακόμα κάτοικος Καναδά και παίκτης των Τορόντο Ράπτορς, κερδίζοντας μάλιστα το Πρωτάθλημα, λίγες μέρες αργότερα, απέναντι στους Ουόριορς.

Οι «Πολεμιστές» έπαιζαν ακόμα στην Όρακλ Αρένα, καθώς αποχαιρέτησαν το ιστορικό τους γήπεδο, που έπαιζαν από το 1971, στις 26 Αυγούστου 2019, για να μετακομίσουν στην υπερσύγχρονη σημερινή τους έδρα, το «Chase Center».

 

Ο ΛαΜέλο Μπολ, μπορει σήμερα να έχει φτάσει στο... κατώφλι του All Star Game και να πρωτοστατεί στην καλή χρονιά των Σάρλοτ Χόρνετς, όμως κατά την τελευταία εμφάνιση του Τόμπσον, βρισκόταν ακόμα στους Los Angeles Ballers, της Junior Basketball Association (JBA), μια λίγκα που ίδρυσε ο πατέρας του (!), ως εναλλακτική στο κολεγιακό μπάσκετ.

Ο κορονοϊός και οι καραντίνες αποτελούσαν ακόμα άγνωστες λέξεις για την ανθρωπότητα, καθώς  το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα βρέθηκε σχεδόν 8 μήνες μετά από τον πρώτο τραυματισμό του Κλέι!

Ο μεγάλος Κόμπι Μπράιαντ βρισκόταν ακόμα ανάμεσά μας, ζωντανός και ακμαίος, με τίποτα να μην προμηνύει το τραγικό του τέλος...

Από τους παίκτες που αγωνίζονταν τότε στους Ουόριορς, οι μόνοι που ο Τόμπσον θα ξαναβρεί ως συμπαίκτες του, είναι ο Στεφ Κάρι, ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο Ντέιμιον Λι, ο Κεβόν Λούνει και ο Αντρέ Ιγκουοντάλα. Ο «Ίγκι» μάλιστα στο διάστημα απουσίας του Κλέι, πρόλαβε να φύγει, να περάσει από Μέμφις Γκρίζλις και Μαϊάμι Χιτ και να επιστρέψει στο Σαν Φρανσίσκο!


Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν μπορεί φέτος να βάζει τα... μπάζερ μπίτερ σαν «καραμέλες» και να έχει βάλει το όνομά του στη συζήτηση ακόμα και για τον MVP, πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις με τη φανέλα των Μπουλς, όμως πριν από 941 μέρες ολοκλήρωνε μόλις την πρώτη του σεζόν με τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Ο Καϊρί Ίρβινγκ, μπορεί σήμερα να απασχολεί με την επιλογή του να μην εμβολιαστεί και να παίζει... part time μόνο στα εκτός έδρας ματς των Μπρούκλιν Νετς, όμως τότε ανήκε ακόμα στο δυναμικό των Μπόστον Σέλτικς!

Στην Ελλάδα είχαμε ακόμα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά την τελευταία φορά που ο Κλέι Τόμπσον αγωνίστηκε στο ΝΒΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν Πρωθυπουργός της χώρας, χάνοντας τις εκλογές μόλις λίγες μέρες αργότερα, στις 7 Ιουλίου, παραδίδοντας τη σκυτάλη στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0