Basket Talk

Η Στρασμπούργκ διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 105-78 και έκανε το 1-0 (video)

Η Στρασμπούργκ διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 105-78 και έκανε το 1-0 (video)
Συντριβή για τον ΠΑΟΚ στη Γαλλία. Η Στρασμπούργκ έκανε ό,τι ήθελε και πήρε κεφάλι στη σειρά των Play-Ins του BCL. 
Η αγωνιστική απραξία του ΠΑΟΚ, που λόγω κορωνοϊού μετρούσε μόλις ένα ματς τον τελευταίο μήνα, κόστισε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των Play In του Basketball Champions League κόντρα στη Στρασμπούργκ. Η γαλλική ομάδα έκανε πάρτυ, επικρατώντας με 105-78, παρά την απουσία του προπονητή Λάσι Τουόβι από τον πάγκο, του μέχρι στιγμής πρώτου σκόρερ της Τζον Ρόμπερσον και του βασικού τους σέντερ, Γιάνις Μόριν, από τη δωδεκάδα. Κάπως έτσι τα ηνία στο σκοράρισμα πέρασαν στον Τράζελ Έντι που σημείωσε 26 πόντους, με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ακολούθησε ο Γιάρομιρ Μπόχατσικ με άλλους 20 πόντους. Από πλευράς της ελληνικής ομάδας, διασώθηκε ο Μάρβιν Τζόουνς, ο οποίος πέτυχε double-double με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ. 

Πλέον, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη καλείται να φέρει τη σειρά στα ίσια την προσεχή εβδομάδα που παίζει με τους Γάλλους στο «Παλατάκι», αν θέλει να διατηρήσει ζωντανές της ελπίδες της για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. 

Η Στρασμπούργκ ξεκίνησε με ένα γρήγορο 8-0 (2'), ωστόσο ο ΠΑΟΚ απάντησε με δύο τρίποντα από τον Ζερμέιν Λοβ και τον Ντέιβιντ Ντι Λίο. Η γαλλική ομάδα πλήρωσε τον «Δικέφαλο του Βορρά» με το ίδιο νόμισμα, εκμεταλλευόμενη την κακή περιφερειακή άμυνα της ελληνικής ομάδας και κλείνοντας την πρώτη περίοδο με 7/12 τρίποντα και προβάδισμα 12 πόντων (30-18, 10'), όσους έβαλε δηλαδή σε αυτό το διάστημα ο πρώην παίκτης της Φενέρμπαχτσε, Τζάρελ Έντι


Η διαφορά έφτασε στις παρυφές των 20 πόντων (41-22) στο 14ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να κάνουν ό,τι θέλουν πάνω στο παρκέ και την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, φανερά επηρεασμένη από την επέλαση του κορωνοϊού το προηγούμενο διάστημα, να αδυνατεί να ανταποκριθεί στο αμυντικό τρανζίσιον. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Στρασμπούργκ να προηγείται με 57-34, έχοντας βρει και 14 πολύτιμους πόντους από τα 9 λάθη του ΠΑΟΚ

Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση μετά την ανάπαυλα και τρέχοντας ένα σερί 14-0, χαρίς στα μακρινά σουτ του Βασίλη Τολιόπουλου κατάφεραν να μειώσουν στους δέκα (63-53, 25'30"). Αυτό δεν πτόησε την Στρασμπούργκ να ξαναπατήσει το γκάζι και να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 30 πόντους (89-59, 33'), τελειώνοντας μια και καλή με την υπόθεση νίκη. 

Τα δεκάλεπτα: 30-18, 57-34, 77-59, 105-78

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0