Basket Talk

Η Αρμάνι υπέταξε τη Βίρτους Μπολόνια στην παράταση και παρέμεινε μόνη στην κορυφή (video)

Η Αρμάνι υπέταξε τη Βίρτους Μπολόνια στην παράταση και παρέμεινε μόνη στην κορυφή (video)
Στην παράταση κρίθηκε το ιταλικό ντέρμπι ανάμεσα στην Αρμάνι Μιλάνο και τη Βιρτούς Μπολόνια. 
Παρά τους τραυματισμούς και τη μεγάλη πρόσφατη ταλαιπωρία με τον κορωνοϊό η Αρμάνι Μιλάνο ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της για το 2022, επικρατώντας με 102-99 (95-95 κ.ά) της Βίρτους Μπολόνια μετά από 45 αγωνιστικά λεπτά. 

Η Αρμάνι προηγούταν με 94-88 52" πριν το φινάλε και έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, αλλά η Βίρτους κατάφερε να ισοφαρίσει (95-95) χάρις στον Μάρκο Μπελινέλι και να στείλει το ματς στην παράταση. Ο πρώην παίκτης του Προμηθέα Πάτρας, Τζέριαν Γκραντ που πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα των Μιλανέζων μετρώντας 18 πόντους μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν μοιραίος στο φινάλε, αστοχώντας σε δύο βολές, ενώ και ο Ντέβον Χολ που πήρε το τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας δεν κατάφερε να λυτρώσει την ομάδα του, αφού δεν βρήκε στόχο. 


Στο έξτρα πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες λύσεις και κάπως έτσι ο Ετόρε Μεσίνα έφτασε τις 400 νίκες στην καριέρα του στη Serie A και η Αρμάνι παραμένει μόνη της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 12-1, αυξάνοντας περισσότερο της απόστασή της από τη Μπολόνια που ακολουθεί με 10-3. 

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Γκραντ με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ. Από κοντά οι Ντέβον Χολ (18 πόντοι) και Σέρχιο Ροντρίγκεθ (16 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 9 τελικές πάσες). Από πλευράς ηττημένων ο Μάρκο Μπελινένι έκανε ό,τι καλύτερι μπορούσε, σταματώντας στους 34 πόντους, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς πέτυχε double-double με 18 πόντους και 10 ασίστ. 

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 54-45, 75-65, 95-95 (κ.ά), 102-99

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0