Basket Talk

Τρέι Κελ: Ο πρώτος... Σύρος που θα παίξει στην Euroleague (video)

Τρέι Κελ: Ο πρώτος... Σύρος που θα παίξει στην Euroleague (video)
Ιστορία ετοιμάζεται να γράψει στην Euroleague ο νέος παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο, Τρέι Κελ

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Αρμάνι Μιλάνο ακούει στο όνομα Τρέι Κελ και έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία. Ο 25χρονος γκαρντ με καταγωγή από την Αμερική αποφοίτησε από το San Diego State το 2018 και έκτοτε έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε 5 διαφορετικά μέρη του πλανήτη.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από τη Βοσνία και την Ιγκοκέα. Ακολούθησε ένα πέρασμα από τους Μόνκτον Μάτζικ και το πρωτάθλημα του Καναδά, όπου και αναδείχθηκε MVP των τελικών. Τον Σεπτέμβριο του 2019 μετακόμισε στο Χονγκ Κονγκ για να αγωνιστεί με τους Ίστερν Λονγκ Λάιονς, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της πολωνικής Σταλ Όστρο. Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν τον βρήκε στη γειτονική μας Ιταλία, όπου μέτρησε 15.3 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και 1.2 κλεψίματα κατά μέσο όρο με τη φανέλα της Βαρέζε, μέχρι που κίνησε το ενδιαφέρον της ομάδας του Ετόρε Μεσίνα, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Με τη φανέλα της Αρμάνι θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην Euroleague και κάπως έτσι θα γίνει ο πρώτος Σύρος παίκτης που αγωνίζεται στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση! Τον Οκτώβριο του 2020 ο Κελ απέκτησε συριακή υπηκοότητα και αγωνίστηκε ως νατουραλιζέ με την Εθνική Συρίας στα προκριματικά του FIBA Asia Cup, αφού ομοσπονδιακός τεχνικός της Συρίας ήταν ο Τζόε Σαλέρνο, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στον Καναδά. Η επίδραση του Κελ έγινε εμφανής με το καλημέρα. Απέναντι στο Ιράν μέτρησε 34 πόντους (6/10 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 13/14 βολές), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 τάπες και 3 λάθη, ενώ κόντρα στο Κατάρ σημείωσε 35 πόντους (10/15 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 12/16 βολές) με 6 ριμπάουντ, ισάριθμες τελικές πάσες, 3 λάθη και 2 κλεψίματα.

Δείτε και μερικές από τις καλύτερες στιγμές του με τη φανέλα της Εθνικής Συρίας:






Βασιλική Καραμούζα 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0