Basket Talk

Euroleague: Όλες οι αλλαγές στην πληρότητα των γηπέδων μετά το νέo κύμα της πανδημίας

Euroleague: Όλες οι αλλαγές στην πληρότητα των γηπέδων μετά το νέo κύμα της πανδημίας
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αλλαγές στην παρουσία του κόσμου στα γήπεδα της Euroleague
Στη δίνη της πανδημίας έχουν παραδοθεί οι περισσότερες ομάδες της Euroleague, αφού η μετάλλαξη Όμικρον έχει ανεβάσει κατακόρυφα των αριθμών των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη και ο αθλητισμός δεν αποτελεί φυσικά εξαίρεση. 

Οι κυβερνήσεις παίρνουν με τη σειρά τους νέα μέτρα για να ανακόψουν, όσο αυτό είναι εφικτό, την εξάπλωση του ιού. Ως εκ τούτου, τα μέτρα επηρεάζουν εκ νέου και την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. Όχι όμως σε όλες τις χώρες. Στο Ισραήλ και την Τουρκία, η πληρότητα στα γήπεδα παραμένει στο 100%, ακολουθεί η Λιθουανία με 90%, ενώ κατά το ήμισυ εξακολουθούν να μπορούν να γεμίζουν τα κλειστά στάδια σε Ρωσία και Σερβία

Ας δούμε όμως τις αλλαγές. Κεκλεισμένων των θυρών διεξάγονται μέχρι νεοτέρας οι αγώνες μπάσκετ στη Γερμανία, ενώ μάξιμουμ μέχρι 1.000 άτομα μπορούν να εισέρχονται στα ελληνικά γήπεδα. Για όσα κλειστά της ελληνικής επικράτειας είναι μικρότερη η χωρητικότητα, το ισχύον πλαφόν είναι στο 10%. Στη γειτονική Ιταλία η προσέλευση του κόσμου θα ανέρχεται πλέον στο 35% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου, από το 50% που ίσχυε μέχρι πρότινος, ενώ τέλος, στην Ισπανία, το ανώτατο όριο πέφτει από το 80% στο 50%. 


Οι χώρες που αναθεώρησαν τα πρωτόκολλα

Γερμανία: 0%
Ελλάδα: 10%
Ιταλία: 35%
Ισπανία: 50%

Οι χώρες που συνεχίζουν χωρίς αλλαγές 

Ρωσία: 50%
Σερβία: 50%
Λιθουανία: 90%
Ισραήλ: 100%
Τουρκία: 100%

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Ζαλγκίρις Κάουνας είναι οι πλέον ευνοημένες ομάδες σε αυτόν τον τομέα, ενώ οι πλέον ριγμένες είναι σε πρώτη φάση οι Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου και σε δεύτερο επίπεδο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, που βασίζονται αρκετά στη δύναμη της έδρας τους. 


Βασιλική Καραμούζα 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0