Basket Talk

Ιταλία: Προπονήσεις και αγώνες μόνο με εμβολιασμένους αθλητές στα κλειστά γήπεδα!

Ιταλία: Προπονήσεις και αγώνες μόνο με εμβολιασμένους αθλητές στα κλειστά γήπεδα!

Σε νέα μέτρα προχωρά η ιταλική κυβέρνηση καθώς όπως ανακοινώθηκε, μόνο οι εμβολιασμένοι αθλητές ή που έχουν πρόσφατα αναρρώσει θα έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε προπονήσεις και αγώνες όσον αφορά στα αθλήματα που πραγματοποιούνται σε κλειστά γήπεδα.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει τα πάντα γύρω του, με την κυβέρνηση της κάθε χώρας να αναγκάζεται να προβαίνει σε νέα μέτρα. Αυτό συμβαίνει και στην Ιταλία, όπου φυσικά οι επαγγελματίες αθλητές δεν θα εξαιρούνται από τους νέους κανόνες που επιβλήθηκαν από τα εμβόλια κατά του COVID-19 και θα τεθούν σε ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου 2022.

Μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί το Green Pass, ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό που υποστηρίζεται από την Ε.Ε. που επιβεβαιώνει την κατάσταση εμβολιασμού, την πρόσφατη ανάρρωση από τον ιό ή ένα αρνητικό τεστ που διενεργήθηκε εντός 48 ωρών. Ωστόσο, με την παραλλαγή Όμικρον να τροφοδοτεί ένα νέο κύμα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, οι περιορισμοί γίνονται ολοένα και αυστηρότεροι.

Έτσι λοιπόν η ιταλική κυβέρνηση έχει εκπονήσει νέους κανόνες οι οποίοι περιλαμβάνουν την χρήση του Super Green Pass. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό το «πάσο» θα δίνει το… πράσινο φως μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν προσφάτως αναρρώσει από τον ιό.  

Ένα αρνητικό τεστ δεν θα είναι πλέον αρκετό όταν μπαίνεις σε στάδια, γυμναστήρια, πισίνες, αποδυτήρια ή οποιαδήποτε άλλη αθλητική κατασκευή που βρίσκεται κάτω από στέγη. Έτσι λοιπόν όσοι επαγγελματίες αθλητές δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, δεν θα έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε προπονήσεις και αγώνες της ομάδας τους.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0