Basket Talk

Παναθηναϊκός - Λαύριο 93-69: Έκλεισαν θέση στο Final 4 του Κυπέλλου οι... ακέφαλοι «πράσινοι»

Παναθηναϊκός - Λαύριο 93-69: Έκλεισαν θέση στο Final 4 του Κυπέλλου οι... ακέφαλοι «πράσινοι»
Χωρίς να ζοριστεί πολύ, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τις απουσίες και το εμπόδιο του Λαυρίου και εξασφάλισε την παρουσία του στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. 
Μετά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, θέση στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί το Φεβρουάριο στο Ηράκλειο έκλεισε και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παρά την απουσία του Δημήτρη Πρίφτη από τον πάγκο και των Χάουαρντ Σαντ Ρος, Τζέρεμι Έβανς από τη δωδεκάδα, λόγω κορωνοϊού, επικράτησε του Λαυρίου με 93-69 στο ΟΑΚΑ.

Πέντε πάικτες των «πρασίνων» ολοκλήρωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, με πρωτοπόρο τον Νεμάνια Νέντοβιτς που πέτυχε 15, όλους στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Βασίλης Μουράτος με 11 πόντους και 9 ασίστ ξεχώρισαν από την ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

Ορεξάτες ξεκίνησαν οι δύο ομάδες την αναμέτρηση, με τον Παναθηναϊκό, καθοδηγούμενο από τον Βασίλη Σίμτσακ, να μετράει 6/6 στα πρώτα του σουτ και να αστοχεί για πρώτη φορά μετά από πέντε αγωνιστικά λεπτά (15-11, 5'). Οι γηπεδούχοι πήραν για πρώτη φορά διψήφιο προοβάδισμα στο 13ο λεπτό (31-21), μετά από καλάθι του Βασίλη Καββαδά, ο οποίος είχε αυξημένο χρόνο συμμετοχής μετά τη φυγή του Τζεχάιβ Φλόιντ και την απουσία του Έβανς.Η ανάπαυλα βρήκε τους «πράσινους» να προηγούνται με 53-38 και τον Νεμάνια Νέντοβιτς να ξεχωρίζει με 15 προσωπικούς πόντους, οι οποίοι προήλθαν από πέντε εύστοχα τρίποντα σε επτά προσπάθειες. 

Παρότι το «τριφύλλι» έχασε τη σύνδεσή του με το καλάθι από την περιφέρεια (1/6 τρίποντα) η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων παρέμεινε στους 15 πόντους στο φινάλε της τρίτης περιόδου (71-56), αφού το Λαύριο έδειχνε ανύμπορω να καλύψει το κενό του Τάισον Κάρτερ, στο πρώτο παιχνίδι μετά την αποχώρησή του από την ομάδα. 

Τυπικό χαρακτήρα είχε η τελευταία περίοδος, με τους Σίμτσακ και Σερέλη να βρίσκουν την ευκαιρία να ανοίξουν το ροτέσιον με τους Λευτέρη Μαντζούκα, Νεοκλή Αβδάλα από τη μία και τους Κωνσταντίνο Φιλοξενίδη, Μιχάλη Σπρίντζιο από την άλλη να παίρνουν τις ευκαιρίες τους. 

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 53-38, 71-56, 93-69

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0