Basket Talk

Βόμβα στην Α1! -3 στην ΑΕΚ, -1 στον Ηρακλή

Βόμβα στην Α1! -3 στην ΑΕΚ, -1 στον Ηρακλή
Βαριές «καμπάνες» αναμένουν τους ΑΕΚ και Ηρακλή, για διαφορετικές περιπτώσεις ο καθένας, με τον αθλητικό δικαστή να είναι εκείνος που θα έχει την τελική ετυμηγορία.

Μεγάλες… ειδήσεις έβγαλε η αρμόδια επιτροπή του ΕΣΑΚΕ, η οποία συνεδρίασε την Δευτέρα (27/1), αναφορικά με τα μη διακανονισμένα χρέη των ΚΑΕ ΑΕΚ και Ηρακλή, που αμφότεροι αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινές για διαφορετικές περιπτώσεις.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να διακανονίσει όλες τις υποθέσεις που αφορούσαν τη σεζόν 2020-21, με αποτέλεσμα τρεις συνολικά (του προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου και των αθλητών Ματσιούλις και Λοτζέσκι) να μη δέχονται τους νέους διακανονισμούς για τις οφειλές τους, που τους προτάθηκαν από τους «κιτρινόμαυρους».

Η Ένωση δέχθηκε πριν 15 ημέρες σχετική προειδοποίηση από τον ΕΣΑΚΕ, ωστόσο μέχρι σήμερα (27/1) στις 13.00 το μεσημέρι που έληγε η διορία, δεν μπόρεσε να επιλύσει τα ζητήματα. Το αποτέλεσμα είναι η Επιτροπή του ΕΣΑΚΕ να στείλει την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή και εκείνος με τη σειρά του να είναι… έτοιμος να τιμωρήσει την ΑΕΚ με -1 για την κάθε μια περίπτωση ξεχωριστά, άρα ένα συνολικό -3!

Όσον αφορά, τον «Γηραιό» η τριμελής επιτροπή του ΕΣΑΚΕ θα στείλει και τη δική του υπόθεση στον αθλητικό δικαστή. Τι αφορά η επικείμενη τιμωρία του Ηρακλή; Κάθε ομάδα -με βάση το καταστατικό του ΕΣΑΚΕ- είναι υποχρεωμένη να έχει συμβόλαια στο ρόστερ συνολικής αξίας μίνιμουμ 400 χιλ. ευρώ, την στιγμή που ο Ηρακλής είχε παρουσιάσει συμβόλαια 385 χιλ. ευρώ!

Παράλληλα, υπάρχει και μια… καλοκαιρινή υπόθεση στους Θεσσαλονικείς που μπορεί κάποιοι να την είχαν ξεχάσει, ωστόσο, επέστρεψε για τα καλά! Αυτή, αφορά τον αθλητή της ομάδας, Γιάννη Κουζέλογλου, ο οποίος απέστειλε εξώδικο στον ΕΣΑΚΕ μέσω του δικηγόρου του, στο οποίο επί της ουσίας κατηγορεί τον Ηρακλή για πλαστογραφία!

Ότι δηλαδή ουδέποτε είχε υπογράψει το συμβόλαιο που κατέθεσε η ομάδα στη  διοργανώτρια αρχή. Έτσι, λοιπόν, ο «Γηραιός» κινδυνεύει μίνιμουμ με -1!

Αξίζει να τονιστεί, πως οι παραπάνω εκθέσεις της επιτροπής, είναι δεδομένο ότι θα επικυρωθούν την Τετάρτη (29/12) από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0