Basket Talk

Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια υπέρβαση της... μισής ΑΕΚ, που υπέταξε το Περιστέρι με 90-77 (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια υπέρβαση της... μισής ΑΕΚ, που υπέταξε το Περιστέρι με 90-77 (video)

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων διεξήχθη ο δεύτερος χρονικά προημιτελικός μεταξύ της ΑΕΚ και του Περιστερίου, με φόντο ένα εισιτήριο για το «φάιναλ φορ» του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε ένα παιχνίδι με πολλή ένταση και δυνατές μονομαχίες, η Ένωση ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος κερδίζοντας με 90-77. 

Η Ένωση είχε ζητήσει να αναβληθεί το ματς, λόγω των πολλών απουσιών της και των κρουσμάτων κορονοϊού που την ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα. Όμως η Ομοσπονδία είχε αρνηθεί το αίτημα, καθώς δεν συμπληρωνόταν ο απαιτούμενος αριθμός των τεσσάρων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ώστε να οδηγηθούμε σε αναβολή. Αυτό ανάγκασε την ΑΕΚ να παραταχθεί με μόλις 8 παίκτες, ένας εκ των οποίων, ο Μιχάλης Καρλής, που συμπεριλήφθηκε εμπύρετος στην αποστολή! Εκτός έμειναν οι Δημήτρης Μαυροειδής, Κίνο Κολόμ και Κώστας Σαξιώνης.

Το ματς ξεκίνησε με το Περιστέρι να «τρέχει» ένα σερί 12-0, με το οποίο μετέτρεψε το αρχικό 6-2 σε 6-14, με την Ένωση να ξεκινά πολύ άστοχα το παιχνίδι. Οι παίκτες του Στέφανου Δέδα ισορρόπησαν κάπως την κατάσταση, χάρη στα πολλά κλεψίματα, που οδήγησαν τους Περιστεριώτες σε 7 λάθη σε μόλις δέκα λεπτά (15-21 στο 10’).

Το δεύτερο δεκάλεπτο σημαδεύτηκε από εντάσεις, με τις μονομαχίες στο παρκέ να γίνονται όλο και πιο «σκληρές», τον Στέφανο Δέδα να είναι έξαλλος με τα σφυρίγματα των διαιτητών και τον Μίλαν Τόμιτς να καλεί τάιμ άουτ για να… ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο σημείο αυτό υπήρξε μια ολιγόλεπτη διακοπή, για να απομακρυνθούν ορισμένοι φίλαθλοι της ΑΕΚ, που είχαν πλησιάσει «επικίνδυνα» στο διάζωμα πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις διακοπές και την αλλαγή του «μομέντουμ» καταφέρνοντας να γυρίσουν από το -13 (21-33 στο 12’) και να προηγηθούν, με εντυπωσιακό κάρφωμα του Χάμερ (40-39 στο 19’). Η Ένωση πέτυχε 33 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Μπράιαν Ανγκόλα να το «παίρνει προσωπικά» και να είναι απολαυστικός. 

Το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο συνέχισε να είναι καθ’ όλα αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «χέρι-χέρι» στο σκορ. Η ΑΕΚ, προσπαθώντας να διαχειριστεί τα φάουλ και την κούραση, λόγω του πολύ μικρού ροτέισιον, κατάφερε να διατηρήσει ένα ελαφρύ προβάδισμα πριν την τελική ευθεία (68-65 στο 30’).

Η Ένωση, παρά τη λειψανδρία, έδειξε αποφασισμένη να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ. Με τρίποντο του Δημήτρη Φλιώνη από τη γωνία προηγήθηκε στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου με 12 πόντους (79-67 στο 34’). Παρά τη μεγάλη προσπάθεια του Περιστερίου να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης, ο Κολομβιανός ηγέτης της ΑΕΚ, Μπράιαν Ανγκόλα, φτάνοντας τους 31 πόντους, είχε αποφασίσει ότι το ταξίδι της ομάδας του στο Κύπελλο Ελλάδας, δεν θα σταματούσε στα προημιτελικά...

Τα Δεκάλεπτα: 15-21, 48-45, 68-65, 90-77

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0