Basket Talk

Η «Επιστροφή του Βασιλιά» Γιάννη συνδυάστηκε με 36άρα και νίκη των Μπακς επί των Σέλτικς με 117-113! (video)

Η «Επιστροφή του Βασιλιά» Γιάννη συνδυάστηκε με 36άρα και νίκη των Μπακς επί των Σέλτικς με 117-113! (video)
Η Χριστουγεννιάτικη δράση των παρκέ του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ στο... πιάτο σας!

Οι Μιλγουόκι Μπακς γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με μεγάλη ανατροπή από το -19 και νίκη στο τέλος επί των Μπόστον Σέλτικς με 117-113! Πρωταγωνιστής ο... συνήθης ύποπτος Γιάννης Αντετοκούνμπο με 36 πόντους, στην επιστροφή του από καραντίνα!

Οι Σέλτικς μετρούσαν απώλειες (10), λόγω κορονοϊού και τραυματισμών, με σημαντικότερες εκείνες του «βετεράνου» ψηλού, Αλ Χόρφορντ και του Ντένις Σρέντερ. Οι Μπακς από την άλλη μετρούσαν επιστροφές. Εμφανίστηκαν σχεδόν πλήρεις μετά από πολύ καιρό, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να επανέρχεται στα παρκέ ύστερα από 10 μέρες παρουσίας του στα... υγειονομικά πρωτόκολλα. Άξια αναφοράς και η επανεμφάνιση του Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, 7 μήνες μετά τον τραυματισμό του στα περσινά πλέι οφς!

Παρόλα αυτά οι «Κέλτες» ξεκίνησαν πολύ καλύτερα την αναμέτρηση, παίρνοντας γρήγορα διψήφιες διαφορές, με τους δύο «Jays», Τέιτουμ και Μπράουν να βρίσκονται σε εξαιρετικό βράδυ. Ο Τζορτζ Χιλ με τρίποντο από τη γωνία, «at the buzzer», έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τη διαφορά στους 15 (62-47 στο 24’).

Τα «Ελάφια» βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένα να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να ξαναμπούν στο ματς και τα κατάφεραν, μειώνοντας τη διαφορά μέχρι και στον πόντο (88-89 στο 34’). Ο Αντετοκούνμπο, έχοντας χάσει τα 5 τελευταία παιχνίδια της ομάδας του, δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να βρει ρυθμό, αλλά όταν το έκανε στην τρίτη περίοδο, ήταν καταιγιστικός, σημειώνοντας 17 πόντους σε 12 λεπτά!  

Τα πάντα κρίθηκαν στο τέλος, με τον «Greek Freak» να είναι μαγικός, οδηγώντας την ομάδα του στην ολική επαναφορά. Ο Γουέσλεϊ Μάθιους με «τρίποντη βόμβα», 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος «σήκωσε στον αέρα» το Φίσερβ Φόρουμ, δίνοντας στο Μιλγουόκι το πρώτο του προβάδισμα στον αγώνα, με 114-113! Ο Έλληνας ηγέτης των Μπακς σφράγισε τη νίκη με ένα αυτοκρατορικό μπλοκ στην άλλη μεριά του παρκέ, στον... ανυποψίαστο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ολοκληρώνοντας την επική του εμφάνιση με 36 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ!


Εύκολη νίκη για τους Νιου Γιορκ Νικς απέναντι στους αποδεκατισμένους Ατλάντα Χοκς με 101-87. Τριπλ νταμπλ από τον Κέμπα Γουόκερ. 

Οι Ατλάντα Χοκς δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» και ηττήθηκαν εύκολα από τους Νικς με 101-87. Τα «Γεράκια» δεν μπορούσαν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες 8 παικτών, μεταξύ των οποίων, οι πολύ σημαντικοί, Γκαλινάρι, Κέβιν Χέρτερ, Χάντερ, Λου Γουίλιαμς αλλά και ο ηγέτης τους Τρέι Γιανκγ.

Οι «Νεοϋορκέζοι» το εκμεταλλεύτηκαν και πήραν μια άνετη νίκη, απέναντι στην ομάδα που τους απέκλεισε στα περσινά πλέι οφς, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 21 πόντους στο 4ο δωδεκάλεπτο. Κορυφαίος για τους νικητές ο Τζούλιους Ραντλ, με 25 πόντους και 12 «σκουπίδια». Ιστορική βραδιά για τον Κέμπα Γουόκερ, που σημείωσε τριπλ νταμπλ με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ, όντας ο πρώτος παίκτης των Νικς που το καταφέρνει ανήμερα Χριστούγεννα

 
Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0