Basket Talk

Επικράτησε της Ουνικάχα με 70-58 και περιμένει αντίπαλο το Λαύριο!

Επικράτησε της Ουνικάχα με 70-58 και περιμένει αντίπαλο το Λαύριο!
Το Λαύριο επικράτησε με 70-58 της Ουνικάχα Μάλαγα και κατέκτησε την 3η θέση του ομίλου, περιμένοντας τις αυριανές αναμετρήσεις του 4ου ομίλου που θα αναδείξουν τον αντίπαλο του!

Το Λαύριο υποδέχτηκε την Ουνικάχα Μάλαγα του Φώτη Κατσικάρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων της Basketball Champions League, με σκοπό να διεκδικήσει μια θέση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ για τους Ισπανούς η αναμέτρηση ήταν… αδιάφορη, καθώς ήταν εξασφαλισμένη η θέση τους στην κορυφή της κατάταξης. 

Το Λαύριο… καθάρισε εύκολα (70-58) την αναμέτρηση, με τους Κακλαμανάκη, Μουράτο και Κάρτερ να «κλέβουν» την παράσταση. Με αυτή τη νίκη κατέκτησε την τρίτη θέση του ομίλου, πράγμα που σημαίνει πως θα διασταυρωθεί με την δεύτερη ομάδα του επόμενου ομίλου. Αν η Φάλκο κερδίσει την αδιάφορη Ρίγα, αυτό σημαίνει πως δεύτερη στον όμιλο θα είναι η Τρεβίτο.

Αναλυτικότερα, το Λαύριο ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό ποσοστό ευστοχίας την αναμέτρηση, έχοντας 12/17 σουτ, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει στο σκορ, καθώς οι δύο ομάδες προχωρούσαν χέρι-χέρι. Στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου, η ελληνική ομάδα άνοιξε την ψαλίδα του σκορ παίρνοντας ένα προβάδισμα 6 πόντων (25-19), με τον Δημήτρη Κακλαμανάκη να πετυχαίνει 10 πόντους!

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η ομάδα του Γιώργου Σερέλη, διεύρυνε γρήγορα τη διαφορά στους 10, κλειδώνοντας την Ουνικάχα σε όλο το γήπεδο, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο! Ξεκάθαρος πρωταγωνιστής στη δεύτερη περίοδο ήταν ο Τάισον Κάρτερ, ο οποίος είχε σημειώσει 15 πόντους με 6/7 εκτελέσεις, όντας αλάνθαστος! Οι γηπεδούχοι... έχτισαν διαφορά ασφαλείας (13 πόντων) και όδευσαν στην ανάπαυλα χωρίς άγχος!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με πολλές επιθέσεις στις οποίες ήταν τραγικά άστοχοι, με το Λαύριο να είναι σταθερό στις εκτελέσεις του χωρίς να παίρνει βεβιασμένα σουτ, καθώς η διαφορά του σκορ, του έδωσε το ελεύθερο!

Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς το Λαύριο δεν είχε τη διάθεση να… επιτρέψει στην ομάδα του Φώτη Κατσικάρη να ξαναμπεί στο ματς. Οι Ισπανοί όμως και αυτοί με τη σειρά τους δεν τα παράτησαν και μάλιστα έκαναν ένα σερί 8-0, μειώνοντας τη διαφορά από το Λαύριο! Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν περεταίρω περιθώρια και κλείδωσαν το παιχνίδι με εξαιρετικές επιθετικές επιλογές και επικράτησαν με 70-58!

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 41-28, 57-42, 70-58.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0