Basket Talk

Επιστροφή στις νίκες με «super Κάρτερ» το Λαύριο!

Επιστροφή στις νίκες με «super Κάρτερ» το Λαύριο!

Η ομάδα του Λαυρίου επιβλήθηκε αυτής του Ηρακλή με 87-71, πετυχαίνοντας την 5η της νίκη στο πρωτάθλημα, στο κλειστό της Λαυρεωτικής, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από δύο αγωνιστικές!

Το Λαύριο φιλοξένησε τον Ηρακλή για την 11η αγωνιστική της Basket League, με τον «γηραιό» να ψάχνει την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα, με σκοπό να αναρριχηθεί στον βαθμολογικό πίνακα! Το Λαύριο όμως δεν έδωσε αυτή τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους επικρατώντας με 87-71 και έβαλε τέλος στα αρνητικά του αποτελέσματα!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν… ζεστοί στην αναμέτρηση με υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Έκαναν νωρίς στο παιχνίδι ένα επί μέρους 9-3, άνοιξαν τη διαφορά του σκορ και πήραν μια «ανάσα» στο σκορ. Με τη σειρά τους οι Θεσσαλονικείς, επικεντρώθηκαν στο κοντινό σκοράρισμα και έτσι κατάφεραν να ακολουθήσουν το Λαύριο.

Το πλάνο του Μέξα τηρήθηκε με ευλάβεια και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ηρακλή να σκοράρει κατά κύριο λόγο από την καρδιά της ρακέτας και τον Γάιο Σκορδίλη να ξεχωρίσει τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Το Λαύριο από τη μεριά του, επέλεξε να παίξει παιχνίδι από μακριά έχοντας 5/10 εκτελέσεις έξω από τη γραμμή των 6,75μ. και τον Τάισον Κάρτερ να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό τρίποντο στη λήξη του ημιχρόνου, κάνοντας το σκορ 43-36.

Η ομάδα του Γιώργου Σερέλη, μετά τη διακοπή του ημιχρόνου, με ένα ακόμη σερί 10-3 έφερε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της μέχρι εκείνη τη στιγμή (14 πόντοι, 53-59). Οι δύο ομάδες ήταν άστοχες και το σκορ έμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, με τους γηπεδούχους να διατηρούν την υπέρ τους διαφορά (60-50).

Το Λαύριο έδειχνε πως δεν είναι διατεθειμένο να αφήσει περιθώρια στον Ηρακλή να διεκδικήσει τη νίκη, με τους παίκτες του Γιώργου Σερέλη να βάζουν ένταση και δύναμη στο παιχνίδι! Ο… ασταμάτητος Κάρτερ, μάλιστα, «σκότωνε» αργά και βασανιστικά τους Θεσσαλονικείς με 6/10 τρίποντα σουτ έξω από τα 6,75μ. Ο Ηρακλής γνώρισε την ήττα και έτσι οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 87-71.

Κορυφαίος για το Λαύριο ήταν ο Τάισον Κάρτερ, ο οποίος σκόραρε 31 πόντους και ποσοστό 60% στο τρίποντο! 

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 43-36, 60-50, 87-71.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0