Basket Talk

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα: Από τον Ντομινίκ μέχρι τον… 3D χορό στο Τζαγουάι! (video)

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα: Από τον Ντομινίκ μέχρι τον… 3D χορό στο Τζαγουάι! (video)

Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα ρίχνονται στο… στίβο μάχης και τίποτα πια δεν θυμίζει τα παλαιότερα χρόνια όπου όλοι περίμεναν μία «σκληροπυρηνική» αναμέτρηση. Επειδή όμως δεν λησμονούμε τις… παλιές εποχές αναπολούμε σε αυτές!

Ο Παναθηναϊκός του Δημήτρη Πρίφτη υποδέχεται την Μπαρτσελόνα του (αγαπημένου στο πράσινο κοινό) Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, η οποία με την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην Ευρωλίγκα! Η αναμέτρηση έχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό δεν είναι άλλο από τους Καταλανούς, οι οποίοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Νικ Καλάθη, Κόρι Χίγκινς, Άλεξ Αμπρίνες και Σέρχι Μαρτίνεθ. Για τους «πράσινους» αμφίβολοι κρίνονται οι Νεμάνια Νέντοβιτς και Τζεχάιβ Φλόιντ για τους οποίους η απόφαση θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Οι δυο ομάδες αποτελούν ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι, καθώς στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές και το BN Sports θυμάται μερικά από αυτά τα αξέχαστα παιχνίδια των δύο αντιπάλων.

Η αρχή των πάντων στο Παρίσι!

11 Απριλίου 1996: Το «Παλέ ντε Μπερσί» ντυμένο στα πράσινα, με σχεδόν 10.000 φίλους του Παναθηναϊκού στις εξέδρες, οι οποίοι δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν για την ομάδα τους. Ένα αξέχαστο παιχνίδι με την Ελληνική ομάδα να καταφέρνει να επικρατήσει της Μπαρτσελόνα με 67-66 και ένα μοναδικό φινάλε που θα μείνει χαραγμένο σε όποιον παρακολούθησε την συγκεκριμένη αναμέτρηση!

Κορυφαίοι για τους πράσινους ήταν ο Ντομινίκ Γουίλκινς (25 πόντοι) και ο Στόγιαν Βράνκοβιτς (14 πόντους).

Να σημειωθεί πως από την πλευρά των Ισπανών υπάρχουν παράπονα για την αντικανονική φάση στην οποία εμπλέκεται ο Βράνκοβιτς, ο οποίος κόβει αντικανονικά τον Μοντέρο (Ισπανός γκαρντ της Μπαρτσελόνα), καθώς η μπάλα έχει χτυπήσει πρώτα στο ταμπλό και σε συνέχεια της φάσης κόβει ο Κροάτης σέντερ του «τριφυλλιού», ο οποίος μέχρι και σήμερα υποστηρίζει πως ήταν κανονικό!


vrankovic.jpg

Το γεμάτο ΟΑΚΑ άνοιξε δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου

31/3/2011: Η Μπαρτσελόνα είχε το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά το τριφύλλι έκανε ένα βήμα πιο κοντά στο Final-4 από το δεύτερο παιχνίδι της αναμέτρησης στο Παλάου Μπλαουγκράνα και «έκλεψε» το παιχνίδι μέσα στη Βαρκελώνη. Μια ακόμη νίκη στο ΟΑΚΑ (16/04/11, 65-63) του έδωσε το προβάδισμα και το τέταρτο παιχνίδι στις 31 Μαρτίου, κανείς δεν μπορεί να το λησμονήσει! Όχι μόνο εξαφάνισαν τα εισιτήρια που είχαν εκδοθεί αλλά μπήκαν υπεράριθμοι στο γήπεδο, υπολογίζεται τουλάχιστον 4-5 χιλιάδες περισσότεροι από το επιτρεπόμενο με αποτέλεσμα τη βαριά τιμωρία της έδρας.

Η «πράσινη» ΚΑΕ, μάλιστα τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο υψηλής αξίας, καθώς δεν τήρησε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας τόσο στον αριθμό των οπαδών, όσο και στον έλεγχο με αποτέλεσμα οι οπαδοί να ανάψουν πυρσούς και φωτοβολίδες. Εκτός του οικονομικού πρόστιμου, του επιβλήθηκε ποινή 4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, αλλά μετά από έφεση μειώθηκε σε 2.

Το τρίποντο του «3D» μπροστά στον… γίγαντα Τζαγουάι!

11 Απριλίου 2013: Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα για την δεύτερη αναμέτρηση της σειράς, στην φάση των «8» και έχει γνωρίσει μια ήττα στην παράταση 72-70 (64-64). Η αναμέτρηση κύλησε ισορροπημένα, με τους γηπεδούχους να «ανοίγουν» τη διαφορά στην τρίτη περίοδο. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ροκάνισε τη διαφορά και βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τους μπλαουγκράνα! Το σκορ ήταν 64-63 και ο Ναβάρο έχει δικαίωμα για δύο ελεύθερες βολές. Αστοχεί στην πρώτη και ευστοχεί στη δεύτερη κάνοντας το σκορ 65-63. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναλαμβάνει την τελευταία επίθεση για το «τριφύλλι», ο οποίος… χορεύει τον Νέιθαν Τζαγουάι και πετυχαίνει ένα μοναδικό τρίποντο, κρεμασμένος, μπροστά στον Αυστραλό σημειώνοντας το 66-65 και έκανε το πρώτο break της σειράς.


11128209_10153110436081422_613910096_n-625x375.jpg
Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0