Basket Talk

Βίρτους Μπολόνια – Προμηθέας Πατρών 91-72: Νεκρά διαστήματα και διαφορά ποιότητας έφεραν... συντριβή (video)

Βίρτους Μπολόνια – Προμηθέας Πατρών 91-72: Νεκρά διαστήματα και διαφορά ποιότητας έφεραν... συντριβή (video)
Δεν τα κατάφερε ο Προμηθέας να αποδράσει με τη νίκη από τη Μπολόνια, απέναντι στην ισχυρή Βίρτους, έχοντας το απογοητευτικό 22% στα τρίποντα. Στο 2-5 και την τελευταία θέση της βαθμολογίας κατρακύλησαν οι Πατρινοί.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου εμφανίστηκε άκρως ανταγωνιστική, για δυόμιση δεκάλεπτα, σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της διοργάνωσης. Στα μισά της τρίτης περιόδου όμως, ένα πεντάλεπτο επιθετικό «μπλακ-άουτ» έφερε την κατάρρευση, με τη Βίρτους Μπολόνια να φτάνει τελικά εύκολα στο ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 91-72.

Το ξεκίνημα ήταν κάπως «νωχελικό» για τους Πατρινούς, δίνοντας τη δυνατότητα στους εξαιρετικά ποιοτικούς Ιταλούς, να  βρεθούν μπροστά στο σκορ, ακόμα και με 11 πόντους (27-16), λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου όμως ισορρόπησαν γρήγορα την κατάσταση, καταφέρνοντας να φτάσουν στην ισοφάριση (38-38 στο 19’)   με την δεύτερη περίοδο να πηγαίνει πόντο – πόντο και τις δύο ομάδες, να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο (43-43).  

Ο Μουχαμαντού Τζαϊτε ήταν κυρίαρχος μέσα στο «ζωγραφιστό» και στις δύο μεριές του παρκέ, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο με 9 πόντους και 6 ριμπάουντ. «Αντίπαλον δέος», όμως υπήρχε στο πρόσωπο του Ντάριο Χαντ. Ο ψηλός του Προμηθέα είχε 10 πόντους και 4 ριμπάουντ μέχρι την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εξίσου ανταγωνιστικά, με τις δυνατές μονομαχίες να «δίνουν και να παίρνουν». Οι Ιταλοί κατάφεραν να βρουν 3 συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα με τους Μπελινέλι και Αλιμπέγκοβιτς, «χτίζοντας» μια μικρή διαφορά 5 πόντων (58-53 στο 26’). Η επιθετική δυστοκία του Προμηθέα και το πολύ κακό του ποσοστό πίσω από τη γραμμή των 6,75, εν αντιθέσει με τους αντιπάλους του, έκαναν ξαφνικά τη διαφορά να εκτοξευθεί μέσα στα επόμενα 4 λεπτά, σε δυσθεώρητα επίπεδα. (70-53 στο 29’). Στο διάστημα αυτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς πόντο για πάνω από 4 λεπτά. Το ρόδι έσπασε ο Κέντρικ Ρέι με τρίποντο – αναλαμπή, ακριβώς με την κόρνα της λήξης του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο 4ο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο, δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους, κρατώντας μια διαφορά ασφαλείας στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Προμηθέα να μην μπορεί να επιστρέψει ποτέ στη διεκδίκηση της νίκης.

Επιθετική πολυφωνία για τους νικητές, με τον Κάιλ Ουίμς να είναι ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, έχοντας αρκετούς συμπαραστάτες. Για την ομάδα του Ηλία Ζούρου ξεχώρισε ο Τζεράι Γκραντ με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 43-43, 70-56, 91-72

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0