Basket Talk

Πνίγηκε στα λάθη του το Λαύριο και ηττήθηκε με 73-49 από τη Ντιζόν

Πνίγηκε στα λάθη του το Λαύριο και ηττήθηκε με 73-49 από τη Ντιζόν
Άσχημη εμφάνιση και βαριά ήττα για το Λαύριο στη Γαλλία. Ανοιχτή η πρόκριση στο play-in του Basketball Champions League μέχρι την τελευταία στιγμή.
Με το κίτρινο φύλλο γυρνάει από τη Γαλλία το Λαύριο. Πλέον, μετά την ήττα με 73-49 και την απώλεια της διαφοράς (σσ. είχε κερδίσει 65-63 στην Ελλάδα) η ομάδα του Χρήστου Σερέλη για να προκριθεί στο play-in τουρνουά θα πρέπει, η Ουνικάχα να νικήσει αύριο (15/12) στη Μάλαγα τη Νίζνι και την επόμενη εβδομάδα το Λαύριο να νικήσει το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο Νίζνι-Ντιζόν. Αν, ωστόσο, η Νίζνι νικήσει αύριο (15/12) στη Μάλαγα, τότε το Λαύριο την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League θα θέλει νίκη του επί της Ουνικάχα και ήττα της Νίζνι από τη Ντιζόν.

Περίπου δυό μισή λεπτά χρειάστηκε το Λαύριο για να βρει σκορ στο ματς, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρώτη τους διψήφια διαφορά (17-7) στο 6'. Η Ντιζόν συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και έκλεισε το πρώτο μισό προηγούμενη με 38-29, με τον Ρασάντ Κέλι να μετρά 13 πόντους (σσ. τους 11 στην πρώτη περίοδο) και 4 ριμπάουντ. 


Οι Γάλλοι συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι με τη διαφορά να φτάνει πια στους 20 πόντους (60-40) στο 29'. Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η τελευταία περίοδος, αφού η ελληνική ομάδα έδειχνε ανύμπορη να αντιδράσει, σημειώνοντας μόλις 9 πόντους. Βασικοί λόγοι της ήττας του Λαυριού ήταν η αφλογιστία από την περιφέρεια (3/17 τρίποντα) και τα 22(!) λάθη, τα οποία χάρισαν 28 πόντους στη Ντιζόν. Ο μόνος παίκτης που διασώθηκε από πλευράς ηττημένων ήταν ο Δημήτρης Κακλαμανάκης, ο οποίος σημείωσε double-double με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ. Ντεμπούτο έκανε ο Τεράνσε Φέργκισον, μένοντας όμως στο μηδέν σε 17 αγωνιστικά λεπτά. Για τους νικητές ξεχώρισε ο Ντέιβιντ Χόλστον με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα. 

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 38-29, 60-42, 73-49

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0