Basket Talk

Προμηθέας Πατρών - Λαύριο 79-71: «Καθάρισε» ο Ρέι το αξιόμαχο Λαύριο (video)

Προμηθέας Πατρών - Λαύριο 79-71: «Καθάρισε» ο Ρέι το αξιόμαχο Λαύριο (video)
Ο Προμηθέας πανηγύρισε μια δύσκολη νίκη απένατντι σε ένα εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο, Λαύριο, ανεβαίνοντας στο 7-3. Στο 4-6 έπεσε η ομάδα του Χρήστου Σερέλη. Όρθια στην «κόλαση» του πρώτου ημιχρόνου κράτησε την ομάδα του Ηλία Ζούρου, ο Δημήτρης Αγραβάνης, για να έρθει ο Κέντρικ Ρέι και να σφραγίσει την τελική επικράτηση με 79-71

Το Λαύριο μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Βασίλη Μουράτο και τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, πήρε από νωρίς τα ηνία του σκορ, προηγούμενο με 10-21. Ο Μουράτος ξεκίνησε με 10 πόντους και 4/4 σουτ.

Σε αρκετές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο γήπεδο, καθώς προηγήθηκαν μέχρι και με 16 πόντους (25-41) με τον Τζέρι Σμιθ να σημειώνει 8 πόντους. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η τρομερή αφλογιστία του Προμηθέα, καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχε το «θλιβερό» 0/12 τρίποντα.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης όμως κράτησε όρθια την ομάδα του στα δύσκολα, με τον Κέντρικ Ρέι να «ξυπνάει» λίγο πριν την ανάπαυλα και με σερί 10-0 να κλείνουν τη διαφορά (37-43). 

Πλήρης αλλαγή σκηνικού στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να είναι αδύνατο να συνεχίσουν με τα ίδια τραγικά ποσοστά. Η σκληρή άμυνα έκανε τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη να τελειώσουν την 3η περίοδο με μόλις 9 πόντους. Ο Αγραβάνης συνέχισε να «κουβαλάει» επιθετικά την ομάδα του και με 10 σερί πόντους ισοφάρισε σε 55-55.

Στην 4η περίοδο ο Κέντρικ Ρέι αποφάσισε για τον τελικό νικητή του αγώνα. Πέτυχε 8 σερί πόντους με 2 τρίποντα και ένα κάρφωμα για το 73-66 και μαζί με εξαιρετική δημιουργία, «καθάρισε» το ματς. 

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 37-43, 51-52, 79-71

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0