Basket Talk

ΝΒΑ: Νέοι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους παίκτες

ΝΒΑ: Νέοι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους παίκτες
Σύμφωνα με το CNN, όλες οι ομάδες πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τη Λίγκα, ποιοι παίκτες τους παραμένουν ανεμβολίαστοι, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν για αυτούς, με τα μέτρα να αυστηροποιούνται.

Ο Καναδάς από τις 15 Γενάρη και μετά, βάσει νόμου δεν θα επιτρέπει την είσοδο στη χώρα, σε όποιον δεν διαθέτει το απαιτούμενο πιστοποιητικό και δεν υπάγεται στις κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις, για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Αυτό σημαίνει ότι οι Τορόντο Ράπτορς, μπαίνουν και αυτoί στην ίδια λίστα, μαζί με ομάδες από αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ, που οι έδρες τους αποτελούν «άβατο» για τους λίγους εναπομείναντες.

Επιπλέον, κάθε ανεμβολίαστος παίκτης του NBA, που διαθέτει προσωρινή βίζα, αν βγει εκτός συνόρων, δεν θα έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με σημείωμα της Ομοσπονδίας, που έβγαλε στη δημοσιότητα ο γνωστός δημοσιογράφος του δικτύου ESPN, Άντριαν Βοϊναρόφσκι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Φεβρουάριο, που λόγω του «All Star Weekend», είναι σύνηθες οι διεθνείς παίκτες να εκμεταλλεύονται το «All Star Break» για να ταξιδέψουν στις πατρίδες τους. Αν για παράδειγμα ένας ανεμβολίαστος αθλητής έρθει στην Ευρώπη, δεν θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει πίσω στη χώρα εργασίας του.

Πάντως αυτά τα μέτρα αφορούν πολύ μικρό ποσοστό παικτών, καθώς το 97% έχει επιλέξει να κάνει το εμβόλιο και μόνο 15 στους περίπου 500 παίκτες με συμβόλαιο, έχουν πάρει την άλλη «οδό». Μάλιστα σχεδόν το 60% έχει λάβει και την ενισχυτική «3η» δόση. Σύμφωνα με το σημείωμα, οι ομάδες είχαν διορία μέχρι και χθες, Παρασκευή, να δηλώσουν ποιοι παίκτες τους παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0