Basket Talk

Πρίφτης: «Να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας σε αυτά τα επίπεδα»

Πρίφτης: «Να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας σε αυτά τα επίπεδα»
Οι δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου. 
Τα εύσημα μοίρασε στους παίκτες του, τόσο για την απόδοση, όσο και για την νίκη επί της Άλμπα, ο Δημήτρης Πρίφτης, που «ευχήθηκε» ο Παναθηναϊκός να έχει από εδώ και στος εξής μια σταθερά ανοδική πορεία. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε ακόμα και στο εξαιρετικό παιχνίδι του Ντάριλ Μέικον, ιδίως στο κομμάτι της δημιουργίας (σσ. μοίρασε 11 ασίστ), όσο και στον μεγάλο απόντα, τον Νεμάνια Νέντοβιτς. 

Αρχικά σημείωσε: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για το παιχνίδι και δη για το δεύτερο μέρος. Είναι προφανές πως αλλάξαμε νοοτροπία και συμπεριφορά, είχαμε πολύ διαφορετική εικόνα στην άμυνα, σε σχέση με το πρώτο και το δεύτερο δεκάλεπτο. Είναι σημαντικό να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας σε αυτά τα επίπεδα και να εξελισσόμαστε σταδιακά. Αυτός είναι ο στόχος και αυτό είναι το στοιχείο που πρέπει να διατηρήσουμε για τους αγώνες που έρχονται.

Είναι κρίμα, γιατί είχαμε ξεκινήσει με 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Πολλές φορές περνάει ένα ημίχρονο και δεν φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Είναι κρίμα να έχεις ελλιπή προσπάθεια και να μην εκμεταλλεύεσαι αυτή την καλή μέρα. Το διορθώσαμε, προσαρμοστήκαμε κιόλας στον τρόπο που παίζει η Άλμπα. Ακολουθήσαμε την αμυντική τακτική που μας βοήθησε. Προφανώς το να παίζεις στο δεύτερο μέρος με τον αντίπαλο να έχει 24 πόντους είναι σημαντικό. Πρέπει να παίζουμε έτσι». 

Σε ερώτηση για το αν αισθάνεται πως ο Ντάριλ Μέικον γίνεται πιο πολύ πόιντ γκαρντ: «Ο Ντάριλ έχει ταλέντο και φαίνεται, το θέμα είναι να παίξει μέσα σε σύστημα. Πρέπει να φύγει από την πολλή ντρίμπλα, να παίξει μακριά από την μπάλα. Μπορεί να παίξει τόσο στο "1" όσο και στο "2". Το πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστεί είναι η νοοτροπία. Όχι ότι είναι κακός, αλλά είναι κάποιες φορές συναισθηματικός. Έχει μεγάλο ταλέντο στην πάσα. Όταν κι ο Νεμάνια με τον Ιωάννη και τον Οκάρο είναι σε καλύτερη κατάσταση, θα είμαστε καλύτεροι».

Αναφορικά με τον Νεμάνια Νέντοβιτς και την επάνοδό του: «Ελπίζω πως θα είναι έτοιμος για κάποιο από τα παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας. Δεν ξέρω αν θα προλάβει τον αγώνα της Τρίτης πάντως».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0