Basket Talk

Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ 87-75: Αμυντικό... ναυάγιο για τον «λαβωμένο» Δικέφαλο του Βορρά (video)

Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ 87-75: Αμυντικό... ναυάγιο για τον «λαβωμένο» Δικέφαλο του Βορρά (video)

Δεν τα κατάφερε ο ελλιπής ΠΑΟΚ (2-3) να γυρίσει νικητής από την Κωνσταντινούπολη για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Campions League. Το εμπόδιο της πρωτοπόρου του ομίλου, Γαλατασαράι (4-1), αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για τους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη.

Τα πολλά προβλήματα, στοίχησαν στον ΠΑΟΚ και δεν κατάφερε να αποδράσει με το ροζ φύλλο από μια δύσκολη έδρα. Εκτός του Τζος Κάρτερ, στη Θεσσαλονίκη έμειναν Μάλκολμ Γκρίφιν και Βλάντο Γιάνκοβιτς, μην μπορώντας να συνεισφέρουν για ακόμα ένα παιχνίδι στην ομάδα τους, λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζουν. Ανέτοιμος θεωρούνταν και ο Μάρβιν Τζόουνς αλλά κατάφερε να προσφέρει 13 πόντους σε σχεδόν 29 λεπτά συμμετοχής, όντας πρώτος σκόρερ για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τα ηνία του σκορ, εκμεταλλευόμενοι την πολύ κακή άμυνα του ΠΑΟΚ και δεν τα άφησαν μέχρι το φινάλε. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ασπρόμαυροι προσπάθησαν να μη χάσουν την επαφή τους με το σκορ, βρίσκοντας λύσεις κυρίως στο πρόσωπο του Ζερμέιν Λοβ, που τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους και 4 ασίστ.  Στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια νούμερα με τους Τούρκους να εδραιώνουν σταδιακά την κυριαρχία τους.

Όσοι περίμεναν αντίδραση από το Δικέφαλο του Βορρά μετά την ανάπαυλα διαψεύστηκαν, καθώς τα επίπεδα της διαφοράς έφτασαν μέχρι τους 21 πόντους. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη ήταν να κλείσουν λίγο την «ψαλίδα» στο τέλος, με τους γηπεδούχους να δείχνουν μια αναμενόμενη χαλάρωση και τη μπίλια του σκορ να «κάθεται» τελικά στο 87-75. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ακούν – Παρσέλ, που τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Χαρακτήρα «τελικού» αποκτά το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Basketball Champions League, για τον ΠΑΟΚ, που υποδέχεται την Ιγκοκέα.  

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 48-40, 76-58, 87-75

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.


Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0