Basket Talk

Επτάψυχη ΑΕΚ, υπέταξε τον Προμηθέα Πάτρας με 81-77 και ηγέτη τον Ανγκόλα (video)

Επτάψυχη ΑΕΚ, υπέταξε τον Προμηθέα Πάτρας με 81-77 και ηγέτη τον Ανγκόλα (video)
Νίκη τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας για την ΑΕΚ, απέναντι στον πολύ ανταγωνιστικό Προμηθέα. Απόλυτος ηγέτης ο Μπράιαν Ανγκόλα. 
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, που παρά τις δυσκολίες των ban και των τραυματισμών, κατάφερε να υποτάξει τον Προμηθέα Πάτρας με 81-77, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League. Το ματς ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, όμως ο Μπράιαν Ανγκόλα βρέθηκε σε εξαιρετικό βράδυ και τελείωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους (2/7 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 4/5 βολές), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, μία τάπα και μόλις ένα λάθος σε 35'57" συμμετοχής. Από τους ηττημένους ξεχώρισε Τζεράι Γκραντ με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ. 

Οι δύο ομάδες είχαν από μία σημαντική απουσία. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Νίκο Παππά, ενώ από τους φιλοξενούμενους έλειπε ο Νίκος Γκίκας

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να ανταλλάσουν καλάθια και την ΑΕΚ να παίρνει ένα ελαφρύ προβάδισμα (25-22, 10'). Να σημειώσουμε ότι περίπου στο 8'40", ο Στέφανος Δέδας χρεώθηκε με τεχνική ποινή, μετά από τις έξαλλες διαμαρτυρίες του, σε μια φάση που ζητούσε παράβαση 8" από τον Προμηθέα



Το υψηλό επιθετικό τέμπο διατηρήθηκε και στη δεύτερη περίοδο, με την «Ένωση» να παίρνει αέρα 9 πόντων (41-32 στο 16'). Αυτή ήταν η απόσταση των δύο ομάδων και στην ανάπαυλα (52-43). Μπράιαν Ανγκόλα και Κινό Κολόμ έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά, μετρώντας ήδη 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Οι δυο τους ήταν υπέυθυνοι και για τα επτά τρίποντα της ομάδας τους στο πρώτο αυτό μέρος. Στον αντίποδα, οι Πατρινοί έδειξαν αδυναμία στα τελειώματα των φάσεων (16/31 δίποντα, 2/8 τρίποντα). 

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου κέρδισε τις εντυπώσεις στην τρίτη περίοδο, τρέχοντας επιμέρους σκορ 20-13, και κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής, 64-63.  Ωστόσο, ο Αντρέας Πετρόπουλος με ένα τρίποντο at the buzzer διαμόρφωσε το 67-63. 

Τεχνική ποινή «έφαγε» και ο τεχνικός του Προμηθέα, στο 32', διαμαρτυρόμενος για ένα φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο Κέντρικ Ρέι. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ξανά στον πόντο (70-69 στο 33' και 75-74 στο 37'), αλλά η ΑΕΚ είχε πάντα την απάντηση. Στην πρώτη περίπτωση με τρίποντο του Ανγκόλα και στη δεύτερη με τρίποντο του Δημήτρη Φλιώνη. Ο Αϊζάια Μάιλς με το τρίτο μακρινό του σουτ στην τελευταία περίοδο, μείωσε σε 79-77, δύο λεπτά πριν το φινάλε. Ακολούθησαν αρκετά άστοχα σουτ εκατέρωθεν, όμως ο Ανγκόλα, με μια εξαιρετική ασίστ, έδωσε έτοιμο καλάθι στον Ίαν Χάμερ για το 81-77, με μόλις 10" να απομένουν στο χρονόμετρο. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού τόσο ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, όσο και ο Κέντρικ Ρέι βρήκαν σίδερο στα σουτ που επιχείρησαν. 

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 52-43, 67-63, 81-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0