Basket Talk

ΑΕΚ: Παρατημένο καράβι στις φουρτούνες των ban και των χρεών!

ΑΕΚ: Παρατημένο καράβι στις φουρτούνες των ban και των χρεών!
Η ιστορία της ΑΕΚ σχετικά με τα ban λόγω οφειλών στους παίκτες της είναι γνωστό τοις πάσι στο φίλαθλο μπασκετικό κοινό. Η «Ένωση» σχεδόν στα μέσα του περασμένου Αυγούστου (12/9) έφτασε σε αριθμό… ρεκόρ με 15 ban να «βαραίνουν» το σύλλογο και να κάνουν το έργο του Στέφανου Δέδα πιο δύσκολο.

Στα τέλη του Αυγούστου όμως, με διακανονισμό του συλλόγου ο «Δικέφαλος» είχε… λύσει τα προβλήματα του, με 9 από τα 15 banνα είναι τακτοποιημένα και ακόμη 5 να υπολείπονται. Οι διακανονισμοί με τους 5 τελευταίους παίκτες στους οποίους είχε υποχρέωση ευδοκίμησαν στις 22 Αυγούστου και έτσι η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει την οικοδόμηση του νέου της ρόστερ για την τρέχουσα σεζόν.

Στις 13 Οκτώβρη… έσκασαν νέα ban δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στο κίτρινο στρατόπεδο. Η μεταγραφή του Ιαν Χάμερ, ήταν το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων στην Ευρώπη στο BCL.

Ο προπονητής της ομάδας, Στέφανος Δέδας, από την πρώτη εβδομάδα της σεζόν δήλωνε με αισιοδοξία πως το επόμενο διάστημα ο κόσμος θα δει μια διαφορετική ΑΕΚ, η οποία θα τα δίνει όλα στο παρκέ και θα… πεθαίνει στο γήπεδο.

Τις διαδοχικές δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού δεν κατάφερε να διαπιστώσει όμως ο κόσμος της «Ένωσης», καθώς τα ban επέστρεψαν και μαζί αφαίρεσαν και το δικαίωμα μεταγραφών για να μπορέσει ο κόουτς να κάνει τις απαραίτητες προσθήκες ώστε να καλύψει να κενά της ομάδας.

Η συμφωνία με τους Ρεϊβόντε Ράις και τον Τεράνς Φέργκιουσον θεωρήθηκε δεδομένη, αλλά τα χρέη και τα ban δεν επέτρεψαν στην «βασίλισσα» να ολοκληρώσει τις συγκεκριμένες κινήσεις με τον πρώτο να… μένει στον πάγο και τον δεύτερο να οδεύει προς την ομάδα του Χρήστου Σερέλη και το Λαύριο. 

gelovac.jpg
Η ομάδα με δεδομένα τα κενά της χτυπήθηκε περαιτέρω, με τραυματισμούς του Νίκου Παππά και του Ανδρέα Πετρόπουλου. Τελευταίο και… αποτελειωτικό χτύπημα ήταν η σοκαριστική ιστορία του Σέρβου σέντερ, Στέφαν Γέλοβατς, ο οποίος έπαθε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο κατά στην προπόνηση, με τον 32χρονο ψηλό να καταρρέει μπροστά στους συμπαίκτες του στις 16 Νοέμβριου και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σοβαρή και κρίσιμη μέχρι και σήμερα!

Όσο για τα ban; Από τις 13 Οκτωβρίου 2021 όταν «έσκασε» το πρώτο «νέο» μέσα σε 50 μέρες το ένα έγιναν... 12 και συνεχίζουν να ανεβαίνουν αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη στιγμή που δεν εξυπηρετείται κανένα από τα διακανονισμένα τους προηγούμενους μήνες σύντομα τα 12 θα πλησιάσουν ακόμη και τα 20!

Ο Στέφανος Δέδαςδεν είχε τη δυνατότητα να κάνει κινήσεις βελτίωσης του ρόστερ και αναπλήρωσης των απωλειών. Αυτό οφείλεται σε λάθος διοικητικούς χειρισμούς που έχουν γίνει στο κλαμπ όσον αφορά στη διαχείριση των συμβολαίων παικτών και προπονητών του σήμερα και το χθες, αφού παρουσιάστηκε ως προτεραιότητα να γυρίσει η ΑΕΚ στο κλειστό των Λιοσίων.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0