Basket Talk

Euroleague για το Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι: «Λάθος από τους διαιτητές η επιστροφή του Ερτέλ στο παρκέ στα 40.2'' για το τέλος»

Euroleague για το Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι: «Λάθος από τους διαιτητές η επιστροφή του Ερτέλ στο παρκέ στα 40.2'' για το τέλος»
Την επομένη της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι, η Euroleague παραδέχθηκε πως οι διαιτητές έκαναν ένα σημαντικό λάθος στα 40.2'' για το τέλος.

Την επομένη της σπουδαίας αναμέτρησης, η Euroleague παραδέχθηκε πως οι διαιτητές κι η γραμματεία έκαναν ένα σημαντικό, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, όταν επέτρεψαν στον Τομά Ερτέλ να επιστρέψει στο παρκέ με 40.2'' για το φινάλε.

Το μέγεθος του λάθους που έγινε αποτυπώνεται στο γεγονός πως ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που σκόραρε για τρεις στην επόμενη κατοχή, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η ανακοίνωση της Euroleague:

«Ακολουθώντας τις θεωρίες για μια αλλαγή που έγινε στο τέλος της τέταρτης περιόδου, στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 2 Δεκεμβρίου 2021, τα ευρήματα της EuroLeague Basketball είναι τα εξής:

Στην τέταρτη περίοδο, με 40.2'' να απομένουν στο χρονόμετρο, η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου με την κατοχή να δίνεται στη Μακάμπι Τελ Αβίβ από την τελική γραμμή. Πριν γίνει η επαναφορά της μπάλας, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ζήτησε και πήρε τάιμ άουτ. Στη διάρκεια του τάιμ άουτ, ο Τζέφρι Τέιλορ αντικατέστησε τον Τομά Ερτέλ. Μετά το τάιμ άουτ, ο Σκότι Γουίλμπεκιν προσπάθησε να επαναφέρει την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χρεωθεί σωστά η παράβαση των 5'' από τον διαιτητή. Σε εκείνο το σημείο, ο Τομά Ερτέλ αντικατέστησε τον Τζέφρι Τέιλορ. Ούτε οι διαιτητές ούτε η γραμματεία διαπίστωσε το λάθος που έγινε κι αφού δεν έτρεξε το χρονόμετρο ανάμεσα στις δύο αλλαγές, στην αποχώρηση και την επαναφορά του Τομά Ερτέλ στο παιχνίδι, η δεύτερη δεν θα έπρεπε να επιτραπεί».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0