Basket Talk

Γιόγκι Φέρελ: Το πέμπτο «θύμα» της... «κατάρας» του Καλάθη

Γιόγκι Φέρελ: Το πέμπτο «θύμα» της... «κατάρας»  του Καλάθη
Το κενό που άφησε ο Νικ Καλάθης στον Παναθηναϊκό είναι δυσαναπλήρωτο και το BN Sports καταγράφει με νούμερα τις αποδόσεις όσων ακολούθησαν.
Πολύ σύντομη αποδείχτηκε η θητεία του Γιόγκ Φέρελ στον Παναθηναϊκό. Ο άλλοτε NBAερ αγώνιστηκε συνολικά για 40 λεπτά σε 5 παιχνίδια της Euroleage (σσ. δεν είχε δηλωθεί καν στην λίστα των ξένων για την Basket League) σκοράροντας το όλον 8 πόντους.

Κάπως έτσι ο βραχύσωμος γκαρντ γίνεται ο πέμπτος παίκτης της λίστας που δεν καταφέρνει να στεριώσει στα «πράσινα» και να μπει στα παπούτσι του Νικ Καλάθη, από την ώρα που εκείνος αναχώρησε για τη Βαρκελώνη. Ποιοι ήταν οι προηγούμενοι;

Πιέρ Τζάκσον. Πρόλαβε να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε...ένα επίσημο παιχνίδι (και μερικά φιλικά προετοιμασίας). Ήταν ο ημιτελικός του Σούπερ Καπ κόντρα στο Περιστέρι και είχε μείνει απόντος, στα 15 λεπτά που εμφανίστηκε στο παρκέ του κλειστού «Ανδρέας Παπανδρέου».

Jacksonpierrε.jpg


Διάδοχός του ήταν ο Κίφερ Σάικς. Φόρεσε το «τριφύλλι» σε τρεις αναμετρήσεις της Euroleague πετυχαίνοντας 11 πόντους σε 48 αγωνιστικά λεπτά, ενώ στη μία και μοναδική συμμετοχή που κατέγραψε στο ελληνικό πρωτάθλημα, μέτρησε 7 πόντους σε κάτι λιγότερο από 20 λεπτά.

sykes-pao-fener.jpg


Ακολούθησε ο Τι Τζέι Μπρέι με ελαφρώς καλύτερη συγκομιδή. Δώδεκα παιχνίδια στην Basket League με 129 πόντους σε 288 λεπτά. Η μεταγραφή του έγινε μετά το προβλεπόμενο deadline της Euroleague και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση (σσ. είχε ξεκινήσει τη σεζόν στη Μπάγερν). Παρόλο που το συμβόλαιό του είχε ισχύ και για τη φετινή σεζόν -με οψιόν ανανέωσης και για την επόμενη-ο Μπρέι αποφάσισε να κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια πριν καλά καλά πατήσει τα 30.

brey.jpg

Αυτός που άντεξε περισσότερο, χωρίς ποτέ να ενθουσιάσει βέβαια, ήταν ο Σέλβιν Μακ. Σε 26 ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αγωνιζόμενος συνολικά για 428 λεπτά, κατάφερε να σκοράρει 156 πόντους. Αντίστοιχα, στην Α1 μέτρησε άλλες 23 συμμετοχές με 395 αγωνιστικά λεπτά και 155 πόντους.

mack_1.jpg


Για να δώσουμε μια πιο σαφή διάσταση στο μέτρο σύγκρισης, αρκεί μόνο να δούμε τι έκανε ο Νικ Καλάθης στην τελευταία του σεζόν ως κάτοικος ΟΑΚΑ. Τη σεζόν 2019-20, λοιπόν, ο διεθνής γκαρντ είχε καταγράψει 19 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα, στις οποίες βρέθηκε στο παρκέ για 323', σημειώνοντας 130 πόντους, ενώ στην Euroleague η στατιστική του έγραψε 28 συμμετοχές, με 901(!) αγωνιστικά λεπτά και 373 πόντους.

Αξίζει, ακόμα, να σημειώσουμε ότι εκείνη η σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα, λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας. Αν όλα είχα κυλήσει ομαλά, τα νούμερα του...βιονικού Καλάθη θα προξενούσαν ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση!

nick-calathes-panathinaikos-opap-athens-eb18.jpg

Συνολικά δηλαδή ο Καλάθης στην «κουτσή» σεζόν 2019-20 έπαιξε 24 ματς λιγότερα απ' ότι οι Τζάκσον, Σάικς, Μπρέι, Μακ και Φέρελ μαζί (47 έναντι 71), αγωνίστηκε συνολικά 10 λεπτά λιγότερα (1.224' αντί 1.234') και έβαλε 37 πόντους περισσότερους (503 έναντι 466) και από τους πέντε «διαδόχους» του, επιδόσεις που κατέγραψαν μαζί σε μία γεμάτη σεζόν (2020-21) και ήδη δύο μήνες σε μία δεύτερη (2021-22)!

Βασιλική Καραμούζα 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0