Basket Talk

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καρβέλας

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καρβέλας

Άλλη μία απώλεια για το ελληνικό μπάσκετ.

Φτωχότερος ο χώρος του ελληνικού μπάσκετ, αφού σήμερα (30/11) έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καρβέλας, χάνοντας τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και προπονητής, τα τελευταία χρόνια υπήρξε τιμ μάνατζερ σε αρκετές ομάδες, όπως το Αιγάλεω, η ΑΕΚ, η Νέα Κηφισιά, ο Φάρος Κερατσινίου, ενώ από το 2020 και μέχρι από λίγες ημέρες κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Ηρακλής. Η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη, για αυτό και αποχώρησε πρόσφατα από τον «Γηραιό».

Ο Καρβέλας υπήρξε ακόμα τεχνικός υπεύθυνος της ΕΟΚ για την Εθνική Ομάδα Νέων, με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας το 2016 στη Χαλκίδα. Ακόμα, έχει κατακτήσει μετάλλιο με τη «χρυσή» γενιά των 97άρηδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας στο Βόλο το 2015, ενώ την ίδια χρονιά διετέλεσε τεχνικός υπεύθυνος της Εθνικής Ελλάδος στην Κ-20, που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ηράκλειο, φτάνοντας στην τέταρτη θέση. Δύο χρόνια αργότερα, το 2017, η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κρήτη, πάλι με μάνατζερ το Δημήτρη Καρβέλα.

Την παικτική του καριέρα την πέρασε στο Αιγάλεω, όπου αγωνίστηκε από το 1973 μέχρι και το 1982, όταν και κρέμασε τα μπασκετικά του παπούτσια για να αναλάβει χρέη προπονητή στην ομάδα. Την περίοδο 1988-89 βρέθηκε στο πλευρό του Στιβ Γιατζόγλου, στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στο αγαπημένο του Αιγάλεω επανήλθε το 2000, ενώ το 2006 κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην Α1.


Γιάννης Ψαράκης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0