Basket Talk

Λιόλιος: «Στην κορυφή δεν θα φτάσουμε με άλματα, αλλά με σταθερά βήματα»

Λιόλιος: «Στην κορυφή δεν θα φτάσουμε με άλματα, αλλά με σταθερά βήματα»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν παρών στη media day της Εθνικής ομάδας, πριν από τα πρώτα παιχνίδια της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και στην επικοινωνία του με τους εκπροσώπους του Τύπου αναφέρθηκε στη σημασία μιας ενιαίας προσπάθειας που θα μένει μακριά από τοξικότητες και προσωπικές φιλοδοξίες.

Σχετικά Άρθρα

Ως πρόεδρος της ΕΟΚ, ανέφερε: «Δεν έχω άγχος, αλλά περηφάνια. Το ένιωσα σε πολύ μεγάλο βαθμό με την Εθνική γυναικών και το αισθάνομαι στις προπονήσεις των Ανδρών. Είναι περηφάνια και χαρά.

Εγώ ήμουν ένας υπεύθυνος για τις αλλαγές που έγιναν. Αν ήταν σωστές οι αλλαγές, θα το πουν οι άλλοι. Αυτό που εισπράττουμε αρχικά είναι αισιοδοξία και θετική ανταπόκριση. Σ' αυτό νομίζω ξεκινήσαμε καλά, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και όπως ξέρουμε στο μπάσκετ που όλοι αγαπάμε όλα κρίνονται από ένα σουτ ή ένα ριμπάουντ. Για μένα βέβαια η επιτυχία κρίνεται από το πάθος, τη διάθεση και την καθαρότητα.

Επί τρεις δεκαετίες η Εθνική ήταν απούσα από τη Θεσσαλονίκη. Ήταν από τις πρώτες ενέργειες που κάναμε. Θα πάει και αλλού, γιατί ανήκει σε όλη την Ελλάδα, ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Ο κόσμος διψά για μπάσκετ και να βρεθεί κοντά στην Εθνική. Όπως και τα παιδιά θέλουν τον έκτο παίκτη δίπλα τους. Αυτό πιστεύω ότι θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη.

Η Εθνική ομάδα είναι πάνω απ' όλους. Συλλόγους ή προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι όλων μας, εκπροσωπεί όλη τη χώρα. Είχαμε μια επικοινωνία με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και με μια πολύ εποικοδομητική κουβέντα με σεβασμό, θέληση και συνεργασία κάναμε μια πρώτη κίνηση με 1-2 αθλητές. Μπορεί στο επόμενο παράθυρο να ενισχυθεί περαιτέρω η Εθνική και να είμαστε περήφανοι γιατί η Εθνική θα γίνει ο καταλύτης για να ενώσει τους πάντες και να αμβλύνει τις αντιθέσεις μας.

Δεν ήμουν στο ΣΕΦ γιατί βρισκόμουν ήδη με την Εθνική ομάδα για μια εξαιρετική και συγκινητική εκδήλωση και προτίμησα να είμαι εδώ. Βλέποντας το παιχνίδι στο β' ημίχρονο από την τηλεόραση, είδα πρώτα απ' όλα ένα γήπεδο με φιλάθλους, σε δεύτερο βαθμό ένα κλασικό ντέρμπι και τρίτον μια θεαματική αγωνιστική εξέλιξη στο ματς. Νομίζω ότι πηγαίνουμε σε πολύ καλό δρόμο. Μην πιστεύετε ότι όλα θ' αλλάξουν μ' ένα μαγικό ραβδί. Στην κορυφή δεν θα φτάσουμε με άλματα, αλλά με σταθερά βήματα. Υπάρχουν ακόμη τοξικότητες που πρέπει να τις αφήσουμε πίσω».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0