Basket Talk

Μπαρτζώκας: «Μας στενοχωρεί η ήττα, αλλά είναι ένα παιχνίδι τον Νοέμβριο»

Μπαρτζώκας: «Μας στενοχωρεί η ήττα, αλλά είναι ένα παιχνίδι τον Νοέμβριο»
Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό.
Στην κακή απόδοση του Ολυμπιακού, αλλά και στην αστοχία του όταν έκανε σωστές επιλογές στο τέταρτο δεκάλεπτο επικεντρώθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League

Αναλυτικά ο τεχνικός των «ερυθρολέυκων» ανέφερε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την νίκη του. Για εμάς η εξέλιξη του παιχνιδιού στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν θα έλεγα ότι ήταν απρόσμενη. Έγιναν πάρα πολλά πράγματα για να χάσουμε το παιχνίδι. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Προσαρμοστήκαμε στη ζώνη τους στο β' μέρος, αλλά είχαμε 0/9 τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο, τα περισσότερα τελείως ανοιχτά. Χάσαμε και τέσσερις βολές.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε αυτοπεποίθηση και έβαλε μερικά πραγματικά πολύ μεγάλα σουτ πάνω σε άμυνα. Κλείνοντας το σκορ ο Παναθηναϊκός μας δημιούργησε πίεση, ακόμα και οι καλές επιλογές δεν ήταν εύστοχες. Μας στενοχωρεί η ήττα, αλλά είναι ένα παιχνίδι τον Νοέμβριο, θα έχουμε πολλές ευκαιρίες για να διορθώσουμε αυτό το αποτέλεσμα μέσα στη διάρκεια της χρονιάς.

Θα πρέπει να έχουμε 4/28 τρίποντα. Δεν ήταν ένα φυσιολογικό νούμερο. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πιστεύω ότι έχουμε καλή ομάδα φέτος, απλώς σήμερα έγιναν όλα εναντίον μας. Είμαστε καλή ομάδα, το έχουμε δείξει. Δυστυχώς σήμερα δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες των φίλων μας και στις δικές μας. Και εγώ εννοώ. Από τέτοιες ήττες οι ομάδες δυναμώνουν. Πρέπει να μάθουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Και θα γίνουμε.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ζώνη σε όλο το παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού μας έδωσε πολλά ανοιχτά σουτ, στα οποία είσαι μόνος σου. Έχουμε καλούς σουτέρ, που βρήκαν ανοιχτά σουτ. Στους 14 πόντους είχαμε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε τη διαφορά, ο Παναθηναϊκός πελαγοδρομούσε, σούταρε airball, όμως όταν έπεσε η διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, αξιοπερίεργο είναι, αλλά είναι αλήθεια, βάλαμε πίεση στους εαυτούς μας. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς ότι κάναμε διάσπαση ζώνης, βγάλαμε τρίποντα από τις γωνίες, αλλά δεν τα βάλαμε. Έχασε τις βολές ο Βεζένκοβ, έχασε ο Γουόκαπ, έχασε τρίποντα ο Ντόρσεϊ και τα τρίποντα που έβαλε ο Παναθηναϊκός τα είδατε. Αυτά επιβάρυναν την ψυχολογία της ομάδας. Προφανώς έγιναν και άλλα λάθη, χάσαμε λέι-απ, αλλά αφού έγιναν όλα εις βάρος μας, χάσαμε.

Πάντα λέμε ότι ο προπονητής φταίει για τις ήττες, οπότε οκ, φταίω εγώ. Υπάρχουν πολλά μπασκετικά πράγματα που μπορείς να δεις, υπάρχουν και πολλά πνευματικής προσέγγισης, ακόμα και τύχης. Το τελευταίο δεκάλεπτο τα είχε όλα κόντρα για εμάς. Η ήττα μας πονάει και εμάς και τους φιλάθλους μας, όμως θα παίξουμε πολλές φορές με τον Παναθηναϊκό φέτος και θα εμφανιστούμε καλύτεροι την επόμενη φορά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0