Basket Talk

Πρίφτης: «Παίξαμε με το DNA μεγάλης ομάδας - Αυτά είναι παιχνίδια ψευδαίσθησης»

Πρίφτης: «Παίξαμε με το DNA μεγάλης ομάδας - Αυτά είναι παιχνίδια ψευδαίσθησης»
Οι δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη μετά το διπλό του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ
Στη σπουδαιότητα της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ, τόσο για την ίδια την ομάδα,όσο και για τον κόσμο της στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου. 

Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: «Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο. Κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά, κάναμε απανωτά λάθη, όμως δεν χάσαμε το μυαλό μας και κρατηθήκαμε πνευματικά δυνατοί για να πάμε το παιχνίδι στο τέλος με 2-3 μεγάλα σουτ. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για την προσπάθεια που κάνουν γενικά. Παίξαμε με το DNA μιας μεγάλης ομάδας.

Μακάρι αυτή η νίκη να μας δώσει ώθηση για να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε κι άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που ήρθε στο ΟΑΚΑ για να μας ξεπροβοδίσει, παρόλο που τους είχαμε στενοχωρήσει το τελευταίο διάστημα με τα αποτελέσματά μας στη EuroLeague, είναι σημαντικό ότι ήρθε αρκετός κόσμος για να μας συνοδεύσει στον δρόμο για το ΣΕΦ. Αυτά τα παιχνίδια έχουν διαφορετική αξία και ο κόσμος είναι κομμάτι της ομάδας.


Το ματς αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί να είναι μόνο δύο πόντοι, αλλά ξέρετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια για τον κόσμο. 

Το παιχνίδι είναι ξεχωριστό, το πριν και το μετά έχει σίγουρα σημασία, αλλά είναι ένα αυτόνομο ματς. Στα μυαλά όλων ήταν διαφορετικό το κίνητρο. Δε θέλω να πω ότι σε άλλα παιχνίδια είχαμε λιγότερο κίνητρο. Θα μπορούσαμε να είχαμε 2-3 νίκες παραπάνω στην Euroleague.

Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση στην άμυνα, μήπως αλλάξουμε κάτι και στην επίθεσή μας.Θα ήθελα πολύ να δείξουμε μια σταθερότητα. Να παίξουμε με λιγότερο δισταγμό, με περισσότερο πιστεύω. Σίγουρα έχουμε αδικήσει τον ευατό μας σε κάποια ματς. Θα είναι κρίμα μετά από αυτό το παιχνίδι να μην δείξουμε μια συνέχεια. 

Είχαμε καλό μακρινό σε κρίσιμη στιγμή και είχαμε και έναν παίκτη που δεν τον είχαμε μέχρι τώρα. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν είχαμε τον Νέντοβιτς, τουλάχιστον σε ένα 70%-80%. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα σταθεροποιηθεί η απόδοσή του.

Ο Ολυμπιακός έχει τρομερή λειτουργία στο man-to-man, έχει καλό διάβασμα και προφανώς το να τους βάλουμε σε μια διαφορετική λειτουργία ανάπτυξης, μας βοήθησε. Υπήρξαν στιγμές που δεχθήκαμε φθηνά καλάθια, εκεί είχαμε υπομονή ενώ μπορούσαμε να αλλάξουμε.


Αυτά είναι παιχνίδια ψευδαίσθησης. Παίρνεις ένα χάπι σήμερα και είσαι ευτυχισμένος, όμως το θέμα είναι να είσαι καλά και αύριο. 

Ο Κασελάκης είναι ένας συνειδητοποιημένος ρολίστας και αυτός είναι χαρακτηρισμός δυσεύρετος. Να έχει κάποιος έναν τέτοιο ρόλο δευτερεύοντα, να έχει πνευματική ηρεμία, να πιστεύει στον εαυτό του, είναι ευχάριστο και είναι μεγάλο όπλο για εμάς». 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0