Basket Talk

Ραψωδία Νέντοβιτς και θρίαμβος Παναθηναϊκού, έσπασε με 81-76 το αήττητο του Ολυμπιακού (video)

Ραψωδία Νέντοβιτς και θρίαμβος Παναθηναϊκού, έσπασε με 81-76 το αήττητο του Ολυμπιακού (video)
Το… χούι δεν αλλάζει και ο Παναθηναϊκός στο «δεύτερό» του σπίτι έκανε αυτό που ήξερε πάντα πολύ καλά. Πήρε τη μεγάλη νίκη και «αναστήθηκε» σαν τον φοίνικα μέσα από τις στάχτες του σπάζοντας το εντός έδρας αήττητο του Ολυμπιακού.

Οι πράσινοι ευτύχησαν να έχουν σε φοβερή βραδιά τον Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος το πήρε… προσωπικά όταν η ομάδα του βρέθηκε να χάνει με 12 πόντους διαφορά στο 34ο λεπτό και δίχως υπερβολή νίκησε μόνος του τον Ολυμπιακό.

Ο Σέρβος γκαρντ ηγήθηκε της επικής αντεπίθεσης των πράσινων σημειώνοντας 14 από τους 21 πόντους μέχρι το υπέρ των πράσινων 76-72 βάζοντας τρίποντα και καλάθια που έκοβαν τα πόδια της άμυνας του Ολυμπιακού και καθόρισαν τον νικητή. Παράλληλα παρέσυρε τους συμπαίκτες του και αυτοί με την ψυχολογία στα ύψη έβαλαν με τον Κασελάκη και τον Σαντ Ρος δύο επιπλέον τρίποντα όταν ο Ολυμπιακός πίεζε για την ανατροπή. Αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός στην τελευταία περίοδο είχε 7/10 τρίποντα βάζοντας συνολικά 33 πόντους (!) ενώ στο ίδιο διάστημα ο πνιγμένος από το άγχος Ολυμπιακός είχε 0/9 από τα 6μ.75.

Το ματς είχε φοβερές εναλλαγές τόσο στο σκορ όσο και στα συναισθήματα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος βρίσκοντας λύσεις απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού ενώ αμυντικά μπλόκαρε τους πράσινους που στα πρώτα 6 λεπτά είχαν 1/7 σουτ και 2 λάθη. Κάπως έτσι προηγήθηκε 12-3 με τον Παναθηναϊκό να ανακάμπτει με την είσοδο του Νέντοβιτς που έδωσε λύσεις και με επιμέρους 12-2 προσπέρασε 15-14 πριν το δεκάλεπτο.

Οι πράσινοι κράτησαν τον έλεγχο του ματς με τον Σαντ Ρος να κλείνει τρύπες στην άμυνα και να δημιουργεί στην επίθεση και παρά την αντίδραση του Ολυμπιακού που με 9-0 διά χειρός Λαρεντζάκη προηγήθηκε 27-21, κράτησε τον έλεγχο του αγώνα όταν με δικό του επιμέρους 10-2 προηγήθηκε 31-29 και 36-31 πριν το ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός με γκολ-φάουλ του Μέικον ανέβασε τη διαφορά στους 6 (39-33) στην αρχή της 3ης περιόδου αλλά εκεί «κόλλησε» από την πιεστική άμυνα του Ολυμπιακού που τον εξώθησε σε σωρεία άστοχων επιλογών (1/9 σουτ και ένα λάθος στα επόμενα 8 λεπτά) με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός με τον Φαλ κυρίαρχο στη ρακέτα να τρέξει επιμέρους 26-6 και να προηγηθεί με 14 πόντους διαφορά, 59-45.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν ένα σταθερό προβάδισμα αποκρούοντας το πρώτο κύμα αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού (61-55 με επιμέρους 10-2 διά χειρός Νέντοβιτς και Παπαπέτρου) αφού ξέφυγαν 67-55 στο 34ο λεπτό δείχνοντας ότι ελέγχουν το ματς. Εκεί όμως ξεκίνησε η ραψωδία του «Νέντα». Ο Σέρβος γκαρντ σεληνιασμένος άρχισε να πυροβολεί από τα 6μ.75 βάζοντας 14 από τους επόμενους 21 πόντους της ομάδας του για το 76-72 με Κασελάκη και Σαντ Ρος να δίνουν τη χαριστική βολή!



Το στατιστικό της αναμέτρησης εδώ

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0