Basket Talk

Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο ΠΑΟΚ, αλλά κέρδισε τη Λάρισα με 82-71

Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο ΠΑΟΚ, αλλά κέρδισε τη Λάρισα με 82-71
Τη δεύτερή του νίκη σε οκτώ αγωνιστικές της Basket League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 82-71 της Λάρισας στο «Παλατάκι». 
Όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα πετύχει μια εύκολη νίκη κόντρα στη Λάρισα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά», πιεζόμενος αρκετά στην τελευταία περίοδο, επικράτησε εν τέλει με 82-71 και κατάφερε να ξεκολλήσει από τον πάτο του βαθμολογκού πίνακα. Ζερμέιν Λοβ (19 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη) και Ντέιβιντ ΝτιΛέο (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 λάθη) ξεχώρισαν για τους νικητές. Double-double με 19 πόντους, 10 ριμπάουντ πέτυχε ο Ουσμάν Κρουμπάλι για τους ηττημένους. 

Να σημειώσουμε ότι ο Άρης Λυκογιάννης δεν είχε στη διάθεσή του τους Τζος Κάρτερ, Μάρβιν Τζόουνς και Μάλκολμ Γκρίφιν, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, ενώ το ντεμπούτο του με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» έκανε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος πέτυχε 7 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ σε 19'27" συμμετοχής. Στην αντίπερα όχθη, ο Φώτης Τακιανός έκανε πρεμιέρα με το... αριστερό στον πάγκο των Θεσσαλών, μετά την αποδέσμευση του Νίκου Παπανικολόπουλου

Ο ΠΑΟΚ έγινε από νωρίς αφεντικό στην αναμέτρηση (12-4 στο 3') και παρότι είχε κάποια κενά επθετικά διαστήματα κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 22-9 και το ημίχρονο έχοντας διαφορά 16 πόντων (42-26). Η Λάρισα, πέραν της αστοχίας της από την περιφέρεια (0/8 τρίποντα) ήταν και ιδιαίτερα επιρρεπής στα λάθη (12), ενώ παρουσίασε προβλήματα και στη δημιουργία, έχοντας μόλις 2 ασίστ στο πρώτο μέρος. 

Έχοντας βάλει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και μετά την ανάπαυλα. Η μέγιστη τιμή της διαφοράς έφτασε στους 26 πόντους (57-31), όμως η Λάρισα δεν παραιτήθηκε από την προσπάθειά της και κατάφερε με τα πολλά να πλησιάσει σε 77-71, 53" πριν το φινάλε, δεν είχε όμως χρόνο και δυνάμεις για να φτάσει στην ανατροπή. 

Τα δεκάλεπτα:
22-9, 42-26, 63-46, 82-71

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0