Basket Talk

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: «Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα» μέσα σε τρία χρόνια (video)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: «Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα» μέσα σε τρία χρόνια (video)
Τρία χρόνια πέρασαν από το τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων» σε επίπεδο Basket League και το BN Sports σκιαγραφεί το πόσο αλλαγμένο είναι το σκηνικό και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό.
Σχετικά Άρθρα

Tο ημερολόγιο έγραφε 18 Νοεμβρίου του 2018. Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και επικράτησε με 79-71, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Basket League. Αυτό ήταν και το τελευταίο συναπάντημα των δύο «αιωνίων» σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος.

Όλα όσα εξελίχθηκαν στην πορεία είναι γνωστά. Πλέον ο Ολυμπιακός έχει επανέλθει στην Α1 και σε λίγες ώρες (22/11, 19:30) υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 8η στροφή του πρωταθλήματος. Στο διάστημα τριών ετών που μεσολάβησαν άλλαξαν πολλά, όπως και τα ρόστερ των δύο ομάδων. Το BN Sports αναλύει το που βρίσκονται οι τότε πρωταγωνιστές των «κόκκινων» και των «πράσινων».




Οι σταθεροί

Αμετακίνητοι έχουν παραμείνει οι Σάσα Βεζένκοφ, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου από την μία και ο Ιωάννης Παπαπέτρου από την άλλη.

Αυτοί που βγήκαν στη σύνταξη

Τρία χρόνια φάνηκε πως ήταν πολλά για κάποιους, που πλέουν έχουν κρεμάσει τα μπασκετικά τους παπούτσια και παρακολουθούν τα ντέρμπι ως απλοί θεατές. Ο λόγος για τους Ίαν Βουγιούκα, Στέφαν Λάσμε, Ματ Λοτζέσκι και φυσικά τον Βασίλη Σπανούλη!

Free agent

Ο Κιθ Λάνγκφορντ μπορεί να διανύει το 38ο έτος της ζωής του, ωστόσο, ακόμα δεν έχει ανακοινώσει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Η θητεία του στην ΑΕΚ έληξε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ δεν έχει βρει ακόμα μπασκετική στέγη. Πριν λίγο καιρό δημοσιεύματα από την Ιταλία τον ήθελαν να βρίσκεται κοντά στη Φορτιτούντο Μπολόνια, αλλά τελικά η υπόθεση δεν προχώρησε.

Σε πολιτείες ξένες

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι περισσότεροι από τους τότε αθλητές των «πράσινων» και των «κόκκινων» συνεχίζουν πλέον την καριέρα τους σε διαφορετικές ομάδες. Άλλοι εντός και άλλοι εκτός ελληνικών συνόρων. Με αυτούς θα ασχοληθούμε και λίγο πιο εκτενώς.

Αυτοί που παραμένουν στην Ελλάδα είναι οι Νίκος Παππάς (ΑΕΚ), Γιώργος Μπόγρης (ΑΕΚ), Βασίλης Τολιόπουλος (ΠΑΟΚ) και Βαγγέλης Μάντζαρης (ΠΑΟΚ), που όπως βλέπετε αυτή τη στιγμή φοράνε τις φανέλες των δύο
«δικεφάλων».

Για τους Παππά και Μάντζαρη είχαμε μιλήσει σε προηγούμενο επεισόδιο,  όποτε θα περάσουμε κατευθείαν στους άλλους δύο. Ο Μπόγρης αποχώρησε από τον Ολυμπιακό το 2019, πέρασε ένα διάστημα στον Προμηθέα Πάτρας και μετά μια διετία στα Κανάρια Νησιά. Προσφάτως επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο λόγος που δεν χρησιμοποιείται; Άγνωστος! Με τη σειρά του ο Τολιόπουλος, βγάζοντας τα «ερυθρόλευκα» πέρασε από Άρη, ΑΕΚ, Ιωνικό Νίκαιας (ως δανεικός) και πλέον παίζει υπό τις οδηγίες του Άρη Λυκογιάννη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και παλαιότερα στον Κολοσσό.

Μακριά από την Ελλάδα βρίσκονται πλέον οι Νικ Καλάθης (Μπαρτσελόνα), Ντεσόν Τόμας (Μπάγερν Μονάχου), Τζέιμς Γκιστ (Βιλερμπάν), Λούκας Λεκάβιτσιους (Ζαλγκίρις Κάουνας),  Θανάσης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς), Ντίνος Μήτογλου (Αρμάνι Μιλάνο),  Γιάνις Στρέλνιεκς (Ζαλγκίρις Κάουνας), Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος (Ρεάλ Μαδρίτης), Γιάνις Τίμα (Ούνικς Καζάν), Ζακ ΛεΝτέι (Πατριζάν) και Νίκολα Μιλουτίνοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Πέραν του Θανάση Αντετοκούνμπο, που έφτασε μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς, την προσπάθειά του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έκανε και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, μετρώντας 10 συμμετοχές με τους Γιούτα Τζαζ τη σεζόν 2019-20. Ωστόσο, ο Αμερικανός γκαρντ επέστρεψε στην Γηραιά ήπειρο για λογαριασμό της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Οι εξαιρετικές επιδόσεις τους τόσο στην VTB League, όσο και στο Eurocup, εξαργυρώθηκαν από μία μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι.

Πολύ μακριά από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία βρέθηκε ο Ντεσόν Τόμας, προτού επιστρέψει ξανά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου.

Τέλος, οι έτεροι Έλληνες της λίστας, δηλαδή οι Νικ Καλάθης και Ντίνος Μήτογλου αγωνίζονται πια σε Ισπανία και Ιταλία αντίστοιχα. Μάλιστα, ο διεθνής γκαρντ έχει προσθέσει ήδη στη συλλογή του ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Ισπανίας.

Οι προπονητές

Στις άκρες των δύο πάγκων των «αιωνίων» τον Νοέμβριο του 2018 κάθονταν οι Τσάβι Πασκουάλ και Ντέιβιντ Μπλατ. Ο πρώτος κουμαντάρει πλέον τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, παρουσιάζοντας δε πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα, ενώ ο δεύτερος έχει σταματήσει να προπονεί, λόγω και του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0