Basket Talk

Προμηθέας: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ο Γκίκας!

Προμηθέας: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ο Γκίκας!
Το ματς με τον Κολοσσό Ρόδου θα είναι ορόσημο στην καριέρα του Νίκου Γκίκα, ο οποίος πέτυχε 9 πόντους κι έφτασε του 754 συνολικά για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Προμηθέα.
Ο διεθνής γκαρντ ξεπέρασε τον Λίποβι, που είχε 751 πόντους, ενώ πλέον είναι πρώτος σε 4 ιστορικές λίστες της αχαϊκής, όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά:
«Συνέδεσε το όνομα του με τα τρία πρώτα χρόνια του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Επέστρεψε στην Πάτρα φέτος και συνεχίζει να “σκαρφαλώνει” στις ιστορικές λίστες της αχαϊκής ομάδας. Ο Νίκος Γκίκας είναι από χθες ο πρώτος σκόρερ του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Γκίκας με τους εννιά πόντους του στον νικηφόρο αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels, έφτασε τους 754 σε 102 αγώνες και για να γίνει ο πρώτος σκόρερ του Προμηθέα, ξεπέρασε τον επί διετία συμπαίκτη του Ολεξάντερ Λίποβι που είχε 751 πόντους σε 87 αγώνες. Ο διεθνής γκαρντ είναι πλέον πρώτος σε τέσσερις ιστορικές λίστες της πατρινής ομάδας στη Stoiximan Basket League.

* Στους αγώνες με 102.

* Στους πόντους με 754.

* Στις ασίστ με 437.

* Στα κλεψίματα με 110.

Ακόμη ο Γκίκας…


* Με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, έγινε ο 18ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan Basket League που έφτασε τις 700. Χρειάστηκε 202 αγώνες για να τα καταφέρει.

* Με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, έγινε ο 4ος της σχετικής λίστας του Προμηθέα. Έφτασε τα 209 και προσπέρασε, όπως και στη λίστα των σκόρερ, τον Ολεξάντερ Λίποβι που είχε 207.

Κατά τα άλλα για τον Προμηθέα…

* Με την 56η εμφάνιση του με τον Προμηθέα στη Stoiximan Basket League, ο Δημήτρης Αγραβάνης έγινε ο 7ος της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Μουχάμεντ Φαγιέ.

Έχοντας 2/3 βολές, ο Αγραβάνης έγινε ο 2ος της λίστας των παικτών του Προμηθέα με τις περισσότερες εύστοχες. Έχει πλέον 128, ξεπέρασε τον Οκτάβιους Έλις και έχει μπροστά του μόνο τον Φαγιέ.

* Ο Τζεράι Γκραντ έφτασε τους 400 πόντους και τα 200 ριμπάουντ στην 40ή εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός σέντερ είχε 3/6 βολές και φτάνοντας τις 94 εύστοχες με τον Προμηθέα, ανέβηκε στην 7η θέση της λίστας, ξεπερνώντας τον Λίποβι (93).

* Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έφτασε τα 100 ριμπάουντ σε 53 αγώνες στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ είχε έξι ριμπάουντ και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στην κατηγορία αφού τόσα είχε και στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ Mateco.

Ιστορική προσπέραση του Ξανθόπουλου στον Κορωνιό

Μπορεί να μην συνδυάστηκε με καλό αποτέλεσμα για την ομάδα του, όμως το χθεσινό παιχνίδι είχε μία πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα για τον Βασίλη Ξανθόπουλο. Ήταν το 449ο του στο Πρωτάθλημα και με αυτό έγινε ο 13ος της λίστας των παικτών με τα περισσότερα ματς από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Ο πολύπειρος γκαρντ ξεπέρασε έναν άλλον σπουδαίο γκαρντ του ελληνικού μπάσκετ που σταμάτησε στις 448 συμμετοχές Πρωταθλήματος τη μεγάλη καριέρα του.

Ακόμη χθες ο Ξανθόπουλος με τις δύο ασίστ που μοίρασε, έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels που έφτασε τις 200, μετά τον Άγγελο Τσάμη και τον Τρέβορ Ρέλεφορντ.

Κατά τα άλλα…

* Με τη μία τάπα που είχε χθες στο “Δ.Τόφαλος”, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μπήκε στην πρώτη 40άδα των μπλοκέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τις 107 και ξεπέρασε τον Δήμο Ντικούδη και τον Τζέιμς Γκιστ.

* Ο Σωτήρης Μπιλλής πρόλαβε στα 8:35 που έμεινε στο παρκέ να σημειώσει εννιά πόντους με 3/3 τρίποντα. Με αυτούς ξεπέρασε τους 100 στην 87η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.


* Σε ομαδικό επίπεδο, ο Κολοσσός H Hotels “πλήρωσε” χθες, μεταξύ άλλων και το χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας από μέση και κοντινή απόσταση αφού εκτέλεσε με 32,5% στα δίποντα (13/40). Είναι μία από τις χαμηλότερες επιδόσεις των πρώτων οχτώ αγωνιστικών, όχι όμως και η χαμηλότερη αφού η Λάρισα εκτέλεσε με 31,42% στο εντός έδρας παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή έχοντας 11/35». www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0