Basket Talk

Ματσάρα μέχρι τέλους στο Λαύριο με νικήτρια την ΑΕΚ και σκορ 81-82! (video)

Ματσάρα μέχρι τέλους στο Λαύριο με νικήτρια την ΑΕΚ και σκορ 81-82! (video)

Μια καταπληκτική αναμέτρηση διαδραματίστηκε στη Λαυρεωτική, ανάμεσα σε Λαύριο και ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να αμφιταλαντεύονται μέχρι το τέλος, με νικήτρια την Ένωση και σκορ 82-81.

Το απόγευμα του Σαββάτου (20/11) το Λαύριο υποδέχτηκε την ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική της Basket League. H AEK μετά το σοκ που πέρασε με τον Στέφαν Γέλοβατς, έπρεπε να επικεντρωθεί στην αγωνιστική της ανάκαμψη.

Από την αρχή του αγώνα οι δύο ομάδες μας έδειξαν πως θα παρακολουθήσουμε μια αναμέτρηση για… γερά νεύρα. Με ενέργεια, τρεξίματα και ταυτόχρονα οργανωμένες επιθέσεις, η Ένωση στην πρώτη περίοδο σημείωσε ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα για την φετινή σεζόν.
Τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας, ευνόησαν το «Δικέφαλο» να χτίσει μια ασφαλή διαφορά 12 πόντων, κατά τη λήξη της πρώτης περιόδου (28-16).

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη στη δεύτερη περίοδο έβγαλε αντίδραση αναγκάζοντας την ΑΕΚ να κάνει κάποια μαζεμένα λάθη, ενώ επιθετικά κλήθηκε να ακολουθήσει τον υψηλό ρυθμό που είχε θέσει η Ένωση.
Οι φιλοξενούμενοι όμως… έδειξαν τα δόντια τους στο Λαύριο και σοβαρεύτηκαν αμυντικά, ενώ επιθετικά τα ποσοστά ήταν κορυφαία (δίποντα 9/11 82%, τρίποντα 6/9 67%)! Η ομάδα του Λαυρίου με ένα σερί 10-2 μείωσε το σκορ και πήγε οδήγησε το παιχνίδι στο ημίχρονο με τρείς πόντους διαφορά (41-44).

Με αστείρευτο ρυθμό, ΑΕΚ και Λαύριο έπιασαν την αναμέτρηση από… εκεί που την άφησαν. Ενέργεια, τρεξίματα και εκπληκτικό θέαμα μοίραζαν αδιάκοπα αμφότερες οι ομάδες. Παρά την πίεση που άσκησε το Λαύριο στους φιλοξενούμενους, αυτοί βρήκαν λύσεις επιθετικά, διατηρώντας και διευρύνοντας την υπέρ τους διαφορά.

Στην τελευταία περίοδο οι ομάδες ήταν άστοχες και επικράτησαν συνθήκες χωρίς οργάνωση, με το Λαύριο να ψάχνει απεγνωσμένα γρήγορες επιθετικές λύσεις, με αποτέλεσμα να συνεπάρει και την ΑΕΚ μαζί του.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το «Δικέφαλο» 4 λεπτά πριν την λήξη (3:49 73-75), γεγονός που τους έβαλε στην διεκδίκηση του αγώνα. Ο έλεγχος των ριμπάουντ για την ΑΕΚ, ήταν καθοριστικό σημείο και έκρινε σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα (81-82).

Για την ΑΕΚ πέντε παίκτες σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων: Ανγκόλα (20), Χάμερ (16), Κολόμ (15), Γκρίφιν (14) και Παππάς (11)

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 41-44, 59-68, 81-82.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0