Basket Talk

Αντετοκούνμπο για τη θεαματική τάπα στον Μπέιζλι: «Δεν ήθελα στην ανάλυση του video του αγώνα να φαίνομαι τεμπέλης»

Αντετοκούνμπο για τη θεαματική τάπα στον Μπέιζλι: «Δεν ήθελα στην ανάλυση του video του αγώνα να φαίνομαι τεμπέλης»
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε για την απίστευτη τάπα που έκανε στον Μπέιζλι λίγο πριν το τέλος του αγώνα των Μπακς με τους Θάντερ ότι ο λόγος που έτρεξε έτσι ήταν επειδή δεν ήθελε μία μέρα μετά να ακούσει τον κόουτς Μπουντενχόλζερ να λέει ότι είναι τεμπέλης όταν περιέργραφε την φάση στην ανάλυση του αγώνα.
Σχετικά Άρθρα

Αναλυτικά ο Γιάννης δήλωσε:

Για το γεγονός ότι οι Θάντερ ανέτρεψαν διψήφια διαφορά και έκαναν ντέρμπι το παιχνίδι στο τέλος«Πρέπει να τους δώσουμε εύσημα, επειδή είναι νέα ομάδα και τα έδωσαν όλα σε όλο το παιχνίδι. Ξέρεις ότι δεν θα σταματήσουν ακόμα και όταν προηγείσαι με 20 πόντους. Κάναμε όμως καλή δουλειά όταν πλησίασαν, παίξαμε όπως έπρεπε και βάλαμε κάποια σουτ».

Για το πότε έμαθε να λειτουργεί παρέα με τους Χόλιντεϊ και Μίντλετον στο τέλος τον αγώνων«Όταν το παιχνίδι κρίνεται στο τέλος πρέπει να έχουν την μπάλα οι καλύτεροι παίκτες σου. Κάποιες φορές παίζει ο Χόλιντεϊ με την μπάλα, άλλες φορές παίζω Πικ εν Ρολ με τον Μίντλετον και ο Χόλιντεϊ είναι στις 45 μοίρες. Στο τέλος του αγώνα την μπάλα έχουν οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας. Όταν ο Μίντλετον στήνει μαζί μου το Πικ εν Ρολ μπορεί είτε να σουτάρει είτε να πασάρει σε μένα».

Για την θεαματική τάπα στον Μπέιζλι«Πριν την προπόνηση βλέπουμε VIDEO με φάσεις. Εκεί βλέπουμε τι να κάνουμε καλά και άσχημα σε άμυνα και επίθεση, ή τι πρέπει να βελτιώσουμε σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Δεν ήθελα όμως να ήμουν στο κομμάτι του VIDEO που θα φαινόμουν τεμπέλης. Ήξερα πως δεν υπήρχε περίπτωση αν δεν έτρεχα πίσω να μην συμπεριληφθώ στο VIDEO από τον κόουτς Μπουντενχόλζερ στο κομμάτι με αυτούς που τεμπέλιασαν. Οπότε είπα ότι "πρέπει να κουνήσω τον κ..ο μου και να πάω πίσω". Οπότε ξεκίνησα να τρέχω και μπόρεσα να κάνω την τάπα».

Για το πότε καταλαβαίνει ότι είναι η σωστή στιγμή να κυνηγήσει μία τόσο δύσκολη τάπα«Θα προσπαθήσω να πηδήξω κάθε φορά. Θα υπάρξουν φορές που θα καρφώσουν στο πρόσωπό μου. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις όμως σε τέτοιες φάσεις. Είτε θα καρφώσουν στο πρόσωπό σου είτε θα κάνεις τάπα. Αν κάνεις τάπα θα δημιουργήσεις μομέντουμ για την ομάδα και θα την γλιτώσεις από δύο πόντους. Αυτό είναι το μόνο που σκέφτομαι όποτε κυνηγάω κάποιον.

Προσπαθώ απλώς να πάω όσο πιο γρήγορα. Βάζω το κεφάλι μου κάτω στα 3 πρώτα βήματά μου και πρέπε να είμαι γρήγορος και ελπίζω να πετύχω το timing και να πηδήξω δεύτερος και να πετύχω τον αντίπαλό μου όταν βρίσκεται στο κατέβασμα του άλματός του. Κάποιες φορές καρφώνουν στο πρόσωπό μου και κάποιες άλλες κάνω τάπα».

Για το μεγάλο καλάθι που έβαλε στο τέλος και κλείδωσε την νίκη και τι μπορεί να κάνει για τους Μπακς και αυτόν όταν οι αντίπαλοι θα πρέπει να σεβαστούν το σουτ του«Αρχικά, εμένα μου δίνει αυτοπεποίθηση. Για τους αντιπάλους θα είναι δύσκολο γιατί υπάρχει ο Μίντλετον, ο Χόλιντεί, εγώ, ο Άλεν, παίκτες που μπορούμε να βγάλουμε φάσεις. Οπότε υπάρχουν πολλές απειλές και δεν ξέρει ο αντίπαλος ποιος θα επιτεθεί. Το να έχουμε επιλογές είναι καλό για την ομάδα».

Για την ατάκα του Μίντλετον ότι ο Αντετοκούνμπο δεν θα δοκιμάσει κάτι σε αγώνα που δεν έχει δουλέψει πολλές φορές στην προπόνηση: «Υπάρχουν κάποιες φορές που όταν παίζω έναν αγώνα δοκιμάζω 1-2 πράγματα που δεν είναι στα δυνατά μου σημεία. Προσπαθώ πάντα να εστιάζω στα δυνατά μου σημεία. Ό,το δοκιμάζω σε έναν αγώνα το έχω δουλέψει. Δεν προσπαθώ να κάνω κάτι τρελό, αλλά ό,τι έχω δουλέψει. Τα τελευταία χρόνια πάντα έτσι κάνω. Αν μπει το σουτ, μπήκε. Αν δεν μπει, δεν μπήκε».

Για το ποιες ήταν οι φάσεις που έκριναν το ματς: «Τα ριμπάουντ, το μεγάλο τρίποντο του Μίντλετον, η τάπα μου και η άμυνα του Χόλιντεϊ. Αυτά μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0