Basket Talk

Πρώτη νίκη ευρωπαϊκή για τον Ηρακλή στην τελευταία αγωνιστική με 83-82 τη Μόρναρ!

Πρώτη νίκη ευρωπαϊκή για τον Ηρακλή στην τελευταία αγωνιστική με 83-82 τη Μόρναρ!

Ο Ηρακλής πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Europe Cup απέναντι στην Μόρναρ Μπαρ, με σκορ 83-82 και έκλεισε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Ηρακλής υποδέχτηκε στο Ιβανώφειο τη Μόρναρ Μπαρ για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Europe League. Ο αγώνας ήταν χαμηλού ενδιαφέροντος καθώς οι κυανόλευκοι είχαν αποκλειστεί από το θεσμό, με την ομάδα του Κώστα Μέξα να μπορεί να αξιοποιήσει τον συγκεκριμένο αγώνα μονάχα σαν μια… καλή προπόνηση.

Οι Θεσσαλονικείς στην πρώτη περίοδο αστόχησαν σε αρκετά σουτ τριών πόντων και έτσι το βάρος έπεσε στους ψηλούς. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τόσο άσχημα ποσοστά έξω από τα 6,75μ. Και εξισορρόπησαν τη διαφορά με την ελληνική ομάδα. Το πλάνο των δύο ομάδων δε διαφοροποιήθηκε μέχρι το ημίχρονο και κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο και ο Ηρακλής πήγε στο ημίχρονο με προβάδισμα 3 πόντων.

Μετά τη διακοπή του ημιχρόνου, η Μόρναρ έκανε την δική της αντεπίθεση πιέζοντας τον Ηρακλή και πήρε το προβάδισμα. Η ομάδα του Κώστα Μέξα έμεινε πιστή στις επιθετικές της λύσεις με το Γάιο Σκορδίλη να… βγάζει το φίδι από την τρύπα.
Η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Ηρακλή να κάνει την ανατροπή και με ένα τρίποντο του Κουζέλογλου και ένα κοντινό δίποντο του Γούλντριρς πήρε το προβάδισμα και πέτυχε την πρώτη του νίκη στην τελευταία αγωνιστική με σκορ 83-82.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Γάιος Σκορδίλης, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους με 8/8 εκτελέσεις. 

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 43-40, 64-64, 83-82.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0