Basket Talk

Αρνητής εκτός έδρας νίκης στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός!

Αρνητής εκτός έδρας νίκης στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός!
Ακόμα μια ήττα προστέθηκε στο... μαύρο βιβλίο της σεζόν του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά στη Λιθουανία και την Ζαλγκίριο Αρένα με σκορ 76-69, δίνοντας στη Ζαλγκίρις την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα για τη φετινή σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις για την 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, με τους Λιθουανούς να ψάχνουν την πρώτη νίκη της σεζόν, ενώ από την άλλη οι «πράσινοι» έψαχναν την πρώτη εκτός έδρας νίκη για φέτος.

Τα πράγματα για τους «πράσινους» δεν  πήγαν όπως θα ήθελαν και… χάρισαν την πρώτη νίκη στην ομάδα του Κάουνας (76-69), ενώ ταυτόχρονα σημείωσε την 14η ήττα του για το 2021 εκτός Ελλάδας στην Ευρωλίγκα, την 16η συνεχόμενη μακριά από την Ελλάδα και την 19η στα τελευταία 20 παιχνίδια εκτός Ελλάδας στη διοργάνωση!

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν είχε στη διάθεση του τον Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ η Ζαλγκίρις στερήθηκε τις υπηρεσίες των Ζοφρί Λόβρεν και Παούλιους Γιανκούνας!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά με τον Νταρίλ Μέικον να πρωταγωνιστεί, αλλά η αστοχία και τα αβίαστα λάθη έδωσαν την ευκαιρία στους Λιθουανούς να κάνουν ένα σερί 9-0! Οι «πράσινοι» πήραν πρόωρα τάιμ άουτ και επέστρεψαν στο παρκέ πιέζοντας τον αντίπαλο τους σε όλο το γήπεδο. Επιθετικά το «τριφύλλι» αντιμετώπισε πρόβλημα στο τελείωμα και η Ζαλγκίρις διεύρηνε την διαφορά στους 8 πόντους (20-12).

Η Ζαλγκίρις στη δεύτερη περίοδο έδωσε ρυθμό στο ματς, με οργανωμένες επιθέσεις και ολοκληρωμένες συνεργασίες. Στα μισά της περιόδου οι Λιθουανοί πήραν διψήφια διαφορά για πρώτη φορά στο παιχνίδι (28-17). Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει τα πατήματα του, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι, παρά μόνο μια βελτίωση στα τελευταία λεπτά της περιόδου. Σημείο άξιο αναφοράς είναι πως ολοκλήρωσε το ημίχρονο με μονάχα μια ασίστ!

Στην επιστροφή των δυο ομάδων, μετά το ημίχρονο, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν κατάφερε να διαχειριστεί τον αντίπαλό της και οι Λιθουανοί σκόραραν με εύκολο τρόπο κυρίως κοντά στο καλάθι, ενώ επιθετικά συνέχισε να… προβληματίζει με αστοχία και κακές επιλογές.

Ο Παναθηναικός κατάφερε να μειώσει στο σκορ στους τρείς πόντους, αλλά η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς με ένα σερί 7-0, θέλησε να δείξει ότι έχει το «πάνω χέρι» στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι όσο κοντά βρισκόντουσαν στο σκορ, άλλο τόσο δύσκολο ήταν για αυτούς να απειλήσουν τον αντίπαλο τους. Η αστοχία και οι χαμένες διεκδικήσεις ήταν σημεία που έκριναν τον αγώνα και έτσι ο Παναθηναϊκός γνώρισε ακόμα μια ήττα. Η Ζαλγκίρις πέτυχε την πρώτη της νίκη για την φετινή σεζόν με σκορ 76-69.

Κορυφαίος για τη Ζαλγκίρις ήταν ο Μιλάκνις, με 13 πόντους εκτελώντας 3/6 τρίποντα!

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-37, 60-52, 76-69.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0