Basket Talk

Νικητής στο θρίλερ του «Παλέ» ο Άρης, υπέταξε τον Ηρακλή στην παράταση με 83-78! (video)

Νικητής στο θρίλερ του «Παλέ» ο Άρης, υπέταξε τον Ηρακλή στην παράταση με 83-78! (video)

Σε ένα ματς θρίλερ εξελίχθηκε αυτό μεταξύ του Άρη και του Ηρακλή για την Basket League, με τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν στην παράταση με σκορ 83-78.

Ο Άρης υποδέχτηκε στο Αλεξάνδρειο τον Ηρακλή για την 7η αγωνιστική της Basket League. Οι φίλαθλοι του Άρη έκαναν όμορφη ατμόσφαιρα στην αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται για 106η φορά στην ιστορία τους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, θέλοντας να επιβληθούν απέναντι στον Ηρακλή και έκαναν ένα σερί 12-3, αλλά οι φιλοξενούμενοι  με ένα δικό τους σερί 13-1, πήραν το προβάδισμα!

Ο Ηρακλής με δύο απανωτά τρίποντα, έφερε τη διαφορά στους 9 πόντους, ενώ η σκληρή άμυνα των φιλοξενούμενων «κλείδωσε» επιθετικά τον Άρη. Η ομάδα του Κώστα Μέξα, βρήκε ρυθμό στα σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75μ. κάτι που την βοήθησε να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά. Για τον Άρη επιθετικά, υπήρχε μονόλογος με τον Τζέιμς Κέλι να σκοράρει 17 πόντους σε κάτι λιγότερο από 13 λεπτά συμμετοχής στο ημίχρονο.

Μετά το ημίχρονο, ο Άρης επέστρεψε ορεξάτος για ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Τζούιστον ξαναπήρε το προβάδισμα και πάλεψε. Ο Ηρακλής πέτυχε τρία τρίποντα, ενώ οι γηπεδούχοι στόχευσαν την καρδιά της ρακέτας των αντιπάλων του.

Ο Άρης έχοντας το προβάδισμα ήταν πιο υπομονετικός στις αποφάσεις του, αλλά και οι δύο ομάδες έπαιξαν σκληρή άμυνα. Ο Ηρακλής έλεγχε τη διαφορά, αλλά ο Άρης επέστρεψε και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι στην παράταση δεν άφησαν περιθώρια στους «κυανόλευκους», με κορυφαία στιγμή το «κρεμασμένο» buzzer beater τρίποντο του Κάουαν που… ξέρανε τους αντιπάλους! Οι «κιτρινόμαυροι» με μερικά αβίαστα λάθη, έπαιξαν με την τύχη τους, δίνοντας στους αντιπάλους ευκολά την μπάλα, αλλά η δυναμική άμυνα τους έσωσε.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Τζέιμς Κέλι, που σημείωσε νταμπλ-νταμπλ σκοράροντας 29 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 32-37, 60-56, 73-73, 83-78 (Παρ.)
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0