Basket Talk

Παππάς & Μάντζαρης επιστρέφουν... σπίτι τους και ξυπνάνε αναμνήσεις και συναισθήματα

Παππάς & Μάντζαρης επιστρέφουν... σπίτι τους και ξυπνάνε αναμνήσεις και συναισθήματα

Πως τα φέρνει καμιά φορά η μοίρα ε; Μετά από επτά χρόνια στα πράσινα ο ένας, μετά από οκτώ χρόνια στα κόκκινα ο άλλος και μέσα σε ένα διήμερο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις ομάδες με τις οποίες κατέκτησαν τίτλους και διακρίσεις, αγαπήθηκαν και… αμφισβητήθηκαν όσο λίγοι.

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Νίκος Παππάς και Βαγγέλης Μάντζαρης θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των συζητήσεων αφού μεν πρώτος ως παίκτης της ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει την ομάδα που «βρίσκεται σε κάθε του κύτταρο στο σώμα του» όπως είχε δηλώσει όταν υπέγραφε συμβόλαιο στη «βασίλισσα» για τον Παναθηναϊκό, ο δε δεύτερος το βράδυ της Κυριακής ως παίκτης του ΠΑΟΚ θα τεθεί αντίπαλος με «αυτούς που είχε κάτι παραπάνω από φίλοι» όπως είχε δηλώσει αφήνοντας το ΣΕΦ τον Ιούλιο του 2019.

Οι δύο, πρώην, διεθνείς γκαρντ είχαν στο διάστημα που αγωνίστηκαν μία ιδιαίτερη σχέση με τις ομάδες και τους οπαδούς τους. Ειδικά με τους τελευταίους αφού αμφότεροι είχαν φανατικούς υποστηρικτές αλλά και αρκετούς «πολέμιους» που στην πρώτη «στραβή» έβλεπαν στα πρόσωπά τους τους «φταίχτες» για ήττες ή αποτυχίες. Όπως και να ‘χει δεν πέρασαν απαρατήρητοι από ΟΑΚΑ και ΣΕΦ στα γήπεδα όπου το Σαββατοκύριακο θα πατήσουν ως αντίπαλοι.

«Δεν ξέρω αν είναι αντίο. Μακάρι να είναι ένα “εις το επανιδείν”. Όπως και να έχει, δεν μπορώ να πω αντίο στον Παναθηναϊκό. Εγώ είμαι στον Παναθηναϊκό 30 χρόνια, από τότε που γεννήθηκα. Δεν μου λέει κάτι που έφυγα. Θα συνεχίσω να την υποστηρίζω και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να γυρίσω στο μέλλον» είχε δηλώσει τον Αύγουστο του 2020, ένα μήνα μετά την αποδέσμευσή του από τους πράσινους ο Παππάς. Ο οποίος έμεινε ελεύθερος στις 3 Ιουλίου 2010, επτά χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου του συμβολαίου στις 20 Ιουνίου 2013, πακέτο μαζί με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς προερχόμενοι αμφότεροι από τον Πανιώνιο.

Το «διαζύγιο» με τον Παππά δεν ήταν και… βελούδινο αφού από το περιβάλλον το παίκτη, τότε, είχε διαρρεύσει ότι έμαθαν για τη μη ανανέωση του από τα ΜΜΕ. Ο ίδιος πάντως ουδέποτε έκρυψε τα πράσινα, φανατικά, συναισθήματά του και μάλιστα η πρόσφατη δήλωσή του για τα «Παναθηναϊκά κύτταρα» σε όλο του το σώμα μπορεί να εκτιμήθηκε για την ειλικρίνειά της κάποιοι όμως τον περιμένουν στη… γωνία.

Φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό ο Παππάς δεν στέριωσε πουθενά. Ένα ματς με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Final-8 του BCL στο ΟΑΚΑ τον Σεπτέμβριο του 2020. Πέντε μήνες προπονήσεις με τον Ιωνικό Νίκαιας, βρήκε συμβόλαιο τον Μάρτη του 2021 στην πολωνική Ζιέλονα Γκόρα αλλά πρόλαβε να παίξει μόλις 3 ματς πριν τραυματιστεί σοβαρά και φέτος 8 ματς ήδη με την ΑΕΚ σε Α1 και BCL. Το όλον 12 αγώνες στους 16 μήνες μακριά από τον Παναθηναϊκό στον οποί μέτρησε 2.570 μέρες παρουσίας. Επτά ολόκληρα χρόνια!

παππας.png

Ο Μάντζαρης στον Ολυμπιακό έμεινε 8 χρόνια. Είχε αποκτηθεί 6 Σεπτεμβρίου 2011 από το Περιστέρι με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν στη «μάχη» με τον Παναθηναϊκό που επίσης τον ήθελε τότε. Αποδεσμεύθηκε στις 20 Ιουλίου 2019 μετά από 2.874 μέρες στα ερυθρόλευκα και είπε αντίο μέσω instagram με ένα μάλλον λιτό μήνυμα που έκρυβε ίσως και πίκρα…

Στο διάστημα της παραμονής του στον Ολυμπιακό ανανέωσε δύο φορές το συμβόλαιό του και τους δύο όμως η ανανέωση είχε γίνει σήριαλ λόγω του ενδιαφέροντος και του Παναθηναϊκού. Βλέπετε πολλοί ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν ότι ο «Μάντζα» ήταν πάντα «πράσινων» συναισθημάτων λόγω και της παρουσίας του στην εξέδρα των οπαδών του Παναθηναϊκού το 2011 στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα στη Βαρκελώνη μέσω της περιβόητης φωτογραφίας την οποία παραδέχθηκε μόλις πρόσφατα ότι ήταν πραγματική και όχι προϊόν φωτομοντάζ όπως είχε πει όσο βρισκόταν στον Ολυμπιακό

Τους τελευταίους 28 μήνες μακριά από τον Ολυμπιακό ο Μάντζαρης ουδέποτε αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του αφού παρά τη θητεία του σε Προμηθέα (δις) και Περιστέρι τις ίδιες περιόδους οι ερυθρόλευκοι δεν έπαιζαν για τους γνωστούς λόγους στην Α1. Απ’ όπου και αν πέρασε, δε, δεν μπόρεσε να στεριώσει. 21 ματς για πέντε μήνες παρουσίας (τρεις αγωνιστικοί) στη ρωσική Ουνίξ Καζάν υπό τον Δημήτρη Πρίφτη, 12 + 9 ματς στον Προμηθέα σε δύο διαφορετικές χρονικά θητείες για λιγότερο από ένα χρόνο συνολικά, 15 ματς στο Περιστέρι για πέντε μήνες, 4 ματς σε ένα μήνα φέτος στην πολωνική Σταλ Οστρόβ και 8 στην ισραηλινή Χάποελ Εϊλάτ επίσης για ένα μήνα.

μαντζαρης_πινακας.png

Συνολικά δηλαδή στους 28 μήνες του μακριά από τον Ολυμπιακό έπαιξε σε 69 επίσημα ματς με πέντε διαφορετικές ομάδες, λιγότερα από τα 72 που είχε παίξει με τους ερυθρόλευκους την τελευταία γεμάτη του σεζόν (2016-17) σε Α1, Ευρωλίγκα και Κύπελλο μέσα σε 10 μήνες…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0