Basket Talk

Καθάρισε στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήρε την πρώτη του νίκη ο Ηρακλής στη Νεάπολη!

Καθάρισε στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήρε την πρώτη του νίκη ο Ηρακλής στη Νεάπολη!

Η Λάρισα υποδέχτηκε τον Ηρακλή στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης για την πέμπτη αγωνιστική της Basket League, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής ήταν αυτός που... καθάρισε τον αντίπαλο στην 4η περίοδο και αναδείχθηκε νικητής με σκορ 55-70 για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν! 

Να βάλουν τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα ήθελαν το βράδυ της Κυριακής (31/10) Λάρισα και Ηρακλής, καθώς η πρώτη προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και ο δεύτερος από τρεις και τρεις ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη! Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν στη Νεάπολη με σκορ 55-70, σβήνοντας αυτό το σερί και έδωσαν συνέχεια σε αυτό της Λάρισας.

Ο Ηρακλής ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, κάνοντας σερί 7-0, αλλά η Λάρισα είχε γρήγορη αντίδραση. Έλεγξε τα ριμπάουντ, έπαιξε με υπομονή και έκανε και εκείνη το δικό της σερί, 19-7, ανατρέποντας το μομέντουμ και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο!

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατέβασαν το κεφάλι και έκαναν (ξανά) τη δική τους αντεπίθεση με ένα σερί 9-0, μειώνοντας τη διαφορά στους 3. Οι δύο ομάδες κάνανε αρκετά λάθη από την αρχή της αναμέτρησης κάτι που συνέβαλλε στο χαμηλό σκορ του ημιχρόνου (28-30).

Το τρίτο δεκάλεπτο έμεινε χαμηλά, όσον αναφορά το θέμα του σκοραρίσματος, καθώς οι δύο ομάδες σκόραραν συνολικά 26 πόντους. Η Λάρισα προτίμησε να στοχεύσει κατά κύριο λόγο της ρακέτα του Ηρακλή. Στην λήξη της τρίτης περιόδου ο Τζάν Σπαν, πέτυχε buzzer beater τρίποντο από τα οκτώ μέτρα φέρνοντας την αναμέτρηση… στα ίδια.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αυτό που ανέδειξε τον νικητή του αγώνα, ένα τρίποντο του Γιάννη Αγραβάνη άνοιξε την… ψαλίδα υπέρ του Ηρακλή στους 6 πόντους! Η Λάρισα μέχρι και τα μισά της περιόδου είχε σκοράρει μονάχα δύο πόντους, ενώ οι γηπεδούχοι έβαζαν τέλος στις ελπίδες των γηπεδούχων και πήραν τη νίκη με σκορ 55-70.

Κορυφαίος για τον Ηρακλή ήταν ο Τόνεϊ Ντάγκλας, με 22πόντους 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ!

Τα δεκάλεπτα: 19-7, 28-30, 42-42, 55-70

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0