Basket Talk

Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές 95-69: One Macon show και νίκη-δώρο γενεθλίων για τον Πρίφτη (video)

Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές 95-69: One Macon show και νίκη-δώρο γενεθλίων για τον Πρίφτη (video)
Ο Ντάριλ Μέικον πήρε φωτιά, ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και η Εφές συνέχισε την κακή της φετινή πορεία, υποχωρώντας στο 1-5 μετά τη συμπλήρωση έξι αγωνιστικών στην Euroleague.
Με τον σεληνιασμένο Ντάριλ Μέικον να δίνει το ρυθμό από νωρίς, ο Παναθηναϊκός παίζοντας το καλύτερό του φετινό παιχνίδι και εκμεταλλευόμενος στο έπαρκο το γεγονός ότι η Αναντολού Εφές βρίσκεται σε κακό φεγγάρι, υποχρέωσε την περσινή πρωταθλήτρια της Euroleague σε ήττα με 95-69. Στο μεταξύ ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε την αναμέτρηση με 34 πόντους (2/2 δίποντα, 9/12 τρίποντα, 3/3 βολές), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Άχαστος και ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 17 πόντους (3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 5/5 βολές). Αυτό ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων για τον Δημήτρη Πρίφτη, που έχει σήμερα (27/11) τα γενέθλιά του! 


Ο Παναθηναϊκός, σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής, μπήκε στο παρκέ αποφασισμένος σε άμυνα και επίθεση, παίρνοντας τα ηνία με το καλημέρα (22-8 στο 7'). Στο επόμενο πεντάλεπτο οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε κάποια λάθη και άφησαν την Εφές να κερδίσει κάποιες προσωπικές μάχες, με αποτέλεσμα να μειώσει σε 24-17 στο 11'.


Δυο καλές άμυνες και δύο μακρινά σουτ ανέβασαν ξανά τη διαφορά που έφτασε στις παρυφές των 20 πόντων (42-23 στο 17'). Το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους στο +17 (52-35), με τον Ντάριλ Μέικον να βρίσκεται σε ημιάγρια κατάσταση και να μετρά 21 πόντους (2/2 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 2/2 βολές), σε λιγότερο από 12 αγωνιστικά λεπτά. 


Οι Τούρκοι ξεκίνησαν το δεύτερο μισό της αναμέτρησης με δύο διαδοχικά τρίποντα, αλλά ο Μέικον συνέχισε να βρίσκεται στη ζώνη του λυκόφωτος πυροβολεί πίσω από τα 6.75μ, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 26 πόντους (71-45) στο 26'. Στο μεσοδιάστημα ο Εργκίν Αταμάν δέχτηκε δεύτερη τεχνική ποινή για διαμαρτυρία και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια.

Το παιχνίδι είχε πλέον αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά οι «πράσινοι» συνέχισαν να το διασκεδάζουν μέχρι τέλος, χαρίζοντας μια σπέσιαλ εμφάνιση στους φίλους της ομάδας. Να σημιειώσουμε ότι ο Δημήτρης Πρίφτης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους 12 παίκτες, ενώ οι μόνοι που δεν κατάφεραν να σκοράρουν ήταν οι Τζεχάιβ Φλόιντ και Τζέρεμι Έβανς, που βοήθησαν όμως σε άλλους τομείς.  


Τα δεκάλεπτα:
22-13, 52-35, 78-55, 95-69

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0