Basket Talk

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ, υπέταξε τη Γαλατάσαραϊ με 81-74 (video)

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ, υπέταξε τη Γαλατάσαραϊ με 81-74  (video)
Πρώτη νίκη για τον ΠΑΟΚ στο BCL, που επέβαλε το ρυθμό του και υπέταξε τη Γαλατάσαραϊ. 
Σπουδαία εντός έδρας νίκη με 81-74 πέτυχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Γαλατάσαραϊ, στο πλαίσιο αναμέτρησης για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη επέβαλε απόλυτα το ρυθμό της στα 3/4 του ματς και εξουδετέρωσε την τουρκική ομάδα με την άμυνά της, κρατώντας την σε πολύ χαμηλά επίπεδα, την ώρα που μέχρι πρότινος είχε μέσο όρο 95 πόντους στα δύο πρώτα της ματς στο BCL

Η επιστροφή του Ζερμέιν Λοβ μετά τον τραυματισμό του ήταν κομβική, μιας και αυτός ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 14 πόντους. Double-double σημείωσε ο Μάρβιν Τζόουνς με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ. 

Το γρήγορο 5-0 του ΠΑΟΚ απαντήθηκε από ένα σερί 19 (!) πόντων της Γαλατά, με τον Κέρι Μπλάκσιρ να κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά. Οι  Τούρκοι έκλεισαν τελικά την πρώτη περίοδο με double-score (24-12). 

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη παίζοντας σαφώς πιεστικότερη άμυνα, αφού τα ποσοστά ευστοχίας τους δεν ήταν ιδιαίτερα ψηλά, κατάφεραν να πλησιάσουν στο καλάθι (28-26) λίγο μετά το 15ο λεπτό της αναμέτρησης και να πάνε στα αποδυτήρια υπολειπόμενοι τριών πόντων (36-33), έχοντας ανακτήσει όμως το μομέντουμ. 


Αυτό φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε ο «δικέφαλος» του Βορρά το δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας έξι αναπάντητους πόντους (39-36), χτυπώντας μάλιστα δύο φορές στον αιφνιδιασμό. Με τους Γκρίφιν και Γιάνκοβιτς να «πυροβολούν» από την περιφέρεια, ο ΠΑΟΚ ανέβασε τη διαφορά στους 7 πόντους (48-41) στο 25'. Η Γαλατάσαραϊ ισοφάρισε το ματς (48-48) λίγο αργότερα, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν ξανά τα ηνία και μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 55-53.


Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο στην τέταρτη περίοδο. Ακόμα και όταν η Γαλατά πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (73-72), 1'44" πριν το φινάλε, ο Ζερμέιν Λοβ ήταν εκεί για να πετύχει δύο διαδοχικά τρίποντα και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα! 

Τα δεκάλεπτα:
12-24, 33-36, 55-53, 81-74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0