Basket Talk

Παναθηναϊκός: Ο δήμιος Σφαιρόπουλος και οι δαίμονες του Τελ Αβίβ! (video)

Παναθηναϊκός: Ο δήμιος Σφαιρόπουλος και οι δαίμονες του Τελ Αβίβ! (video)

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει να ξορκίσει τον… κακό δαίμονα του στο Ισραήλ, αναζητώντας τον Super-Neda από το Δεκέμβριο του 2020, για να επιβληθεί επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ σε Ισραηλινό έδαφος μετά από τρία χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης (21:05 21/10) και ψάχνει να ξορκίσει τα δαιμόνια του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς δεν έχει καταφέρει να φύγει από το Ισραήλ με νίκη τα τελευταία τρία χρόνια! Ο Έλληνας τεχνικός μάλιστα, είναι ο μοναδικός προπονητής που στέρησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 25 χρόνια, όντας προπονητής του Ολυμπιακού και διατηρούσε το καλύτερο ρεκόρ νικών στην έδρα του εξάστερου από κάθε άλλο προπονητή των «ερυθρολεύκων».

Τελευταία φορά που οι «πράσινοι» πέρασαν νικηφόρα από την έδρα της Μακάμπι, το Μενόρα Μιβτάχιμ Αρένα, ήταν τον Μάρτιο του 2018 σκορ 75-76. Εποχή Πασκουάλ και… αδιανόητου Μάικ Τζέιμς ο οποίος είχε κάνει τρομερή εμφάνιση με 27 πόντους, σε 31 λεπτά όπου αγωνίστηκε!

Μετά από λάθος του Νίκου Παππά, 30 δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης, με το σκορ 72-74 ο Μίκαελ Ρόλ εκτελεί -άμεσα- εύστοχο τρίποντο και βάζει τον Παναθηναϊκό πίσω στο σκορ. Ο Αμερικάνος σταρ, Μάικ Τζέιμς έχοντας 25 πόντους… στην πλάτη αναλαμβάνει την τελευταία επίθεση για το «τριφύλλι» εξαντλώντας το χρόνο και πήγε σε παιχνίδι ένας με έναν, απέναντι στον Τζόνα Μπόλντεν βγαίνοντας νικητής! Η Μακάμπι είχε μια τελευταία ευκαιρία και την ανέθεσε στον Ντεσόν Τόμας, αλλά αυτός απέτυχε και έτσι ο Παναθηναϊκός έφυγε με… το χαμόγελο στα χείλη!


Από τότε όμως οι «πράσινοι» φεύγουν από το Ισραήλ με το κεφάλι «κάτω». Μάλιστα, αυτό το αρνητικό σερί, συμπίπτει με τον ερχομό του Γιάννη Σφαιρόπουλου, κάτι που σημαίνει πως ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός έδρας από τον εξάστερο στο πόστο του στη Μακάμπι!

Το 2019 οι Ισραηλινοί επιβλήθηκαν του Παναθηναϊκού με σκορ 84-75, παρά τον Ματ Λοτζέσκι (14 πόντοι) και τον Νίκ Καλάθη που σκόραρε 14 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ, σημειώνοντας νταμπλ-νταμπλ. Τα ηνία της ομάδας τότε έλεγχε ο Ρικ Πιτίνο. Ο Κολοϊάρο για την Μακάμπι σκόραρε… ασταμάτητα!


Επόμενο στραπάτσο για τους «πράσινους» στο Μενόρα Μιβτάχιμ Αρένα ήταν το Δεκέβρη του 2019, γνωρίζοντας ξανά τη ήττα με σκορ 88-79. Ντεσόν Τόμας και Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν οι μοναδικοί παίκτες που σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο (24 και 17 αντίστοιχα). Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Σκότι Ουίλμπεκιν με 23 πόντους!


Τελευταία και πιο πρόσφατη αποτυχία στο Τελ Αβίβ, για τον Παναθηναϊκό,  είναι το Δεκέμβριο του 2020, εκεί που ο Νεμάνια Νέντοβιτς… δεν είχε βοήθεια από κανέναν. O Σέρβος γκαρντ πάλεψε μόνος του, κάνοντας «υπεράνθρωπη» προσπάθεια και με 7 στα 13 τρίποντα σκόραρε 39 πόντους. Η προσπάθεια αυτή ήταν μάταιη, καθώς δεν κατάφερε να πάρει μόνος του την νίκη για την ελληνική ομάδα!



Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0