Basket Talk

Α2 Ανδρών: Η κατηγορία της δεύτερης... ταχύτητας αλλά γεμάτη με έμπειρα «αστέρια»!

Α2 Ανδρών: Η κατηγορία της δεύτερης... ταχύτητας αλλά γεμάτη με έμπειρα «αστέρια»!

Η δεύτερη κατηγορία Ανδρών ανοίγει τις πύλες της για 35η σεζόν και από το πρωτάθλημα δεν απουσιάζουν οι παίκτες που έχουν αρκετά...χιλιόμετρα στην A1 και αναμένεται να βοηθήσουν αισθητά τις ομάδες τους με στόχο την άνοδο.

Σχετικά Άρθρα

Η αγωνιστική περίοδος 2021-22 ξεκινάει επιτέλους σε λίγες ώρες για την Α2 Ανδρών και 15 ομάδες θα ριχτούν στη μάχη ώστε να εξασφαλίσουν μία θέση για το επόμενο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Η ξαφνική ανοδική τάση των εσόδων για τις ομάδες που συμμετέχουν στη Basket League από το στοίχημα έχει τονώσει το ενδιαφέρον των συλλόγων της Α2 που το θεωρούν ως ένα σημαντικό κίνητρο για να επενδύσουν.

Οπότε γνωρίζουν καλά ότι τα «ανοίγματα» στη μεταγραφική περίοδο για την ενίσχυσή τους δεν θα αφήσουν ανυπολόγιστες «τρύπες» στα ταμεία τους, εφόσον προαχθούν στην Basket League. Οι οικονομικές υπερβάσεις υπήρξαν το καλοκαίρι από ομάδες της A2 με αποτέλεσμα να πείσουν μεγάλα ονόματα με τεράστια εμπειρία από την πρώτη κατηγορία να δουν ως ελκυστική την δεύτερη κατηγορία και να αγωνιστούν στα παρκέ της φέτος.

kardi.jpg

Το μεγαλύτερο «μπαμ» προκλήθηκε από την Καρδίτσα, όπου συμφώνησε με τον άλλοτε διεθνή και πρωταθλητή της Εuroleague, Γιάννη Μπουρούση. Η έκπληξη ήταν διπλή, καθώς ο Καρδιτσιώτης παίκτης λίγους μήνες νωρίτερα είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από τα παρκέ. Αλλά κάποιες περιπτώσεις σαν αυτή είναι διαφορετικές, καθώς δεν αποφάσισε μόνο με γνώμονα τη λογική αλλά και την καρδιά, με σκοπό να βοηθήσει και να καμαρώσει την ομάδα της πόλης που γεννήθηκε και μεγάλωσε να αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια. Αυτή πρόκειται να είναι η πρώτη του παρουσία στην Α2 από το 2001 που ξεκίνησε το μπασκετικό του «ταξίδι».

xxx.jpg

Στην Καρδίτσα θα... παρελάσουν ηχηρά ονόματα με μεγάλη προϋπηρεσία στην Α1, καθώς στο πλευρό του Γιάννη Μπουρούση θα βρεθεί ένας άλλος πρώην πρωταθλητής Ευρώπης (Εuroleague). Ο λόγος για τον Δημήτρη Βεργίνη, ο οποίος στην ηλικία των 34 ετών αποφάσισε να εξερευνήσει κι εκείνος το πρωτάθλημα της Α2 μετά από μία πλούσια καριέρα σε μεγάλο επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ανήκε στην υπερομάδα του Παναθηναϊκού το 2009 όταν κατέκτησε το triple crown, ενώ έχει «κολλήσει» χιλιάδες ένσημα από την 15ετη παρουσία του στη Basket League.

Aντιθέτως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν κουβαλάει την ταμπέλα του... πρωτάρη στην Α2 κατηγορία. Ο Έλληνας ψηλός αποχώρησε από τον Ιωνικό και έδωσε τα χέρια με τον Τρίτωνα. Αυτή αναμένεται να είναι η δεύτερη... γεύση που θα πάρει από την Α2, μετά την συμμετοχή του με τη φανέλα του Ιωνικού πάλι πριν από τρεις σεζόν, όπου βοήθησε τους Νικαιώτες να πανηγυρίσουν την άνοδό τους.

rethymno_1.jpg

Ένας παίκτης που αναμένεται τα βλέμματα να στραφούν πάνω του είναι ο Μάλκολμ Άρμστεντ. Η δυνατότητα ενός κοινοτικού αθλητή σε κάθε ομάδα έδωσε την ευκαιρία στην Καβάλα να κάνει την ανατροπή και να υπογράψει με τον Αμερικανό γκαρντ. Ο Άρμστεντ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α2 αλλά όχι και στην Ελλάδα, καθώς έχει περάσει από την ΑΕΚ, το Ρέθυμνο και την Κύμη. Παράλληλα έχει μετρήσει τις δυνάμεις του σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πλέον στην ηλικία μόλις των 32 ετών αποφάσισε να κάνει τη διαφορά και στην Α2. Τα πρώτα δείγματα είναι ήδη ενθαρρυντικά, πετυχαίνοντας στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος 32 πόντους με 6/8 τρίποντα απέναντι στην Ελευθερούπολη.

μαροθ.jpg

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις αθλητών που έχουν αρκετές παραστάσεις από την πρώτη κατηγορία αλλά έχουν αφιερώσει πολλά χρόνια της καριέρας τους στην Α2. Σε αυτή τη λίστα βρίσκεται ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο οποίος έχει κερδίσει τον... χρόνο και πλέον στην ηλικία των 43 αποτελεί έναν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της κατηγορίας. Εξάλλου οι ισχυροί δεσμοί που τον συνδέουν με το Μαρούσι του κάνουν πιο εύκολη την απόφαση να παραμείνει ενεργός στη δράση και να «φορτώνει» τα αντίπαλα καλάθια.

Στα ίδια «νερά» επιπλέει και ο Φώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τη δεύτερη κατηγορία και είναι ο άνθρωπος των ανόδων. Ο πολύπειρος γκαρντ έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ και του Πανιωνίου στην Α1, ενώ έχει αφιερώσει τα καλύτερα μπασκετικά του χρόνια στην Α2. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει πανηγυρίσει τρεις ανόδους στη Basket League με τις φανέλες των Φάρο Κερατσινίου, Ιωνικό Νικαίας και Χαρίλαο Τρικούπη. Φέτος επέστρεψε στην ομάδα του Μεσολογγίου μετά τον υποβιβασμό της και θα συνεργαστεί ξανά με τον Ντίνο Καλαμπάκο.

Επίσης η δεξαμενή με τους παίκτες που έχουν σημαντική προϋπηρεσία στην Α1 δεν σταματά εδώ και τα ονόματα των Απόλλωνα Τσόχλα (Τρίτων), Αντώνη Μάντζαρη (Τρίτων), Γιάννη Αθανασούλα (Ψυχικό) και Μιχάλη Πολυτάρχου (Ψυχικό) μεγαλώνουν τη λίστα.

Nίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0