Basket Talk

Παναθηναϊκός: Η μαύρη τρύπα επί ισπανικού εδάφους και το σερί 12 ηττών από τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Παναθηναϊκός: Η μαύρη τρύπα επί ισπανικού εδάφους και το σερί 12 ηττών από τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Η αρνητική παράδοση του Παναθηναϊκού επί ισπανικού εδάφους και το κακό «ματσάρισμα» με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά την ήττα από τη Μπασκόνια στη Βιτόρια, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Euroleague. Ωστόσο, το ισπανικό έδαφος έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αφιλόξενο για τους «πράσινους», ειδικότερα την τελευταία δεκαετία.

Το BN Sports, ανατρέχοντας στην παράδοση του «τριφυλλιού» κόντρα στις ισπανικές ομάδες, διαπίστωσε ότι ενώ μέχρι το τέλος της σεζόν 2011-12 υπήρχε απόλυτη ισορροπία, δηλαδή 13 νίκες και 13 ήττες σε 26 αγώνες (σσ. ποσοστό επιτυχίας 50%), το σκηνικό ανατράπηκε ολοκληρωτικά από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα.

Συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατου αγώνα με τους Βάσκους, ο Παναθηναϊκός μετράει μόλις 7 νίκες σε 41 (!) παιχνίδια από το τη σεζόν 2012-13 μέχρι και σήμερα, βλέποντας το ποσοστό επιτυχίας του στην Ιβηρική χερσόνησο να «κατακρημνίζεται» μόλις στο 20.5%. Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» μετράνε 11 διαδοχικές ήττες από ισπανικές ομάδες (5 από τη Ρεάλ και 2 από Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Μπασκόνια). Η τελευταία φορά που το «τριφύλλι» έφυγε από την Ισπανία με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές του ήταν πριν από 2.5 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου του 2019, όταν και επικράτησε της Γκραν Κανάρια με 99-80.

Τέλος, περνώντας στην Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη αντιμετωπίζει σε μερικές ώρες (15/10, 22:00), βλέπουμε ότι η προϊστορία δεν είναι καθόλου ευνοϊκή για την ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός μετράει 10 συναπτές ήττες στη Μαδρίτη (σσ. τελευταία νίκη στο Top -16 της σεζόν 2012-13 με 74-73) με μέση διαφορά 11,8 πόντων! Συνολικά, δε, οι «πράσινοι» μετράνε 12 σερί ήττες από τους Μαδριλένους, εντός και εκτός έδρας, με τελευταία τους νίκη αυτή στο Game 1 των play off της σεζόν 2017-18 (σσ. 95-67 το σκορ).

Θα καταφέρουν οι «πράσινοι» να σπάσουν αυτό το αρνητικό σερί και να υποχρεώσουν τη «βασίλισσα» στη δεύτερη φετινή της ήττα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση;
Βασιλική Καραμούζα
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0