Basket Talk

ΑΕΚ - Άνω Λιόσια: Το κυνήγι για το σπάσιμο της κατάρας στα καινούργια της «σπίτια»! (video)

ΑΕΚ - Άνω Λιόσια: Το κυνήγι για το σπάσιμο της κατάρας στα καινούργια της «σπίτια»! (video)

Η ΑΕΚ βρίσκεται ελάχιστες ώρες μακριά από την διεξαγωγή του πρώτου της επίσημου αγώνα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και το «ΒΝ Sports» σας «ξεσκονίζει» τη μνήμη και σας υπενθυμίζει τις πρεμιέρες της «Ένωσης» στις προηγούμενες έδρες της.

Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη ώρα για την μπασκετική ΑΕΚ έφτασε και μετά από ένα μακρύ δρόμο με εμπόδια και δυσκολίες, τελικά θα έχει το δικό της «σπίτι» για την επόμενη εικοσαετία. Η ομάδα του Στέφανου Δέδα δεν θα υποδεχθεί τη Λάρισα (9/10,20:00) στο ΟΑΚΑ, όπως συνήθιζε να κάνει τα τελευταία έξι χρόνια μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Η νέα της έδρα θα βρίσκεται στα Άνω Λιόσια, με την ελπίδα να αποτελέσει το απόλυτο φρούριο, ενώ έχει παραχωρήσει ήδη αγώνα φιλικού χαρακτήρα απέναντι στους Λόντον Λάιονς και τον Ηρακλή. Αυτό δεν αναμένεται να είναι ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο, ούτε το τρίτο γήπεδο που θα «στεγάσει» την ΑΕΚ αλλά το 16ο, από τότε που θεσπίστηκε η Α1 κατηγορία (1987)  και συνολικά το 17ο σε όλες τις διοργανώσεις αυτού του χρονικού διαστήματος.

βυυ.jpg

Σύμφωνα και με τις στατιστικές σημειώσεις που έχει κρατήσει ο Χαριδήμος Μανουσάκης, το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να χαρεί το αίσθημα της νίκης την πρώτη μέρα στη νέα της έδρα, όπου είναι η μοναδική κάτοχος του γηπέδου εκείνης της σεζόν. Στην κατηγορία με τις έδρες που μοιράστηκε τον ίδιο χώρο με άλλη ομάδα ανήκουν το ΟΑΚΑ αλλά και το γήπεδο της Γλυφάδας, στο οποίο συνυπήρχε με την Νήαρ Ηστ.

 

Αυτό ευελπιστεί να αλλάξει στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων. Η προηγούμενη έδρα της, το ΟΑΚΑ, είναι το πιο μακροχρόνιο γήπεδο που έχει χρησιμοποιήσει, καθώς βρέθηκε εκεί για τρεις θητείες (1995-200, 2006-2008, 2014-2020). Όπως είναι φυσικό ο μεγάλος αριθμός αγώνων που παραχώρησε σε αυτό το γήπεδο είχε ως αποτέλεσμα να μετρήσει εκεί και το μεγαλύτερο ποσοστό νικών συγκριτικά με τις υπόλοιπες έδρες της. Αρκετές έδρες τις χρησιμοποίησε για ελάχιστες εμφανίσεις, ενώ στις επτά από αυτές πάτησε το πόδι της στα παρκέ τους ως γηπεδούχος τουλάχιστον 10 φορές στο πρωτάθλημα.

 



Το 1989 το κλειστό γήπεδο "Γιώργος Μόσχος" άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του για το κοινό, όμως η ΑΕΚ δεν συνδύασε με νίκη το ντεμπούτο της στη νέα έδρα της. Συγκεκριμένα στις 21 Οκτώβρη εκείνου του έτους η «Ένωση» ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 88-87, χάρις σε καλάθι του Τοντ Μίτσελ στο τέλος του αγώνα.

zofria.jpg

Παρόμοιο σκηνικό πραγματοποιήθηκε και στο κλειστό της "Ζωφριάς", καθώς παρότι η ΑΕΚ έμελλε να είναι η γηπεδούχος ομάδα στα εγκαίνια του γηπέδου (5/1002), δεν κατάφερε να φύγει από τον αγώνα ως νικήτρια, καθώς ηττήθηκε από τον Μακεδονικό με 78-70 και δεν προχώρησε στο Κύπελλο Ελλάδας. Δύο χρόνια αργότερα η τότε ομάδα του Φώτη Κατσικάρη εγκαινίασε άλλο ένα γήπεδο και αυτή τη φορά ήταν σειρά του Ολυμπιακού Κλειστού γηπέδου στο Γαλάτσι. Η ΑΕΚ έπεσε θύμα έκπληξης από τον Πανιώνιο με σκορ 81-74.

γαλατσι.jpg

Όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένως στο παρελθόν, το κόψιμο... κορδέλας νέων γηπέδων από την ΑΕΚ δεν της ταιριάζει, καθώς το αποτέλεσμα της πρεμιέρας είναι σχεδόν πάντα απογοητευτικό. Τελευταία άσχημη ανάμνηση από παρόμοια κατάσταση ήταν στο Ολυμπιακό Κλειστό του Ελληνικού στις 24 Οκτώβρη του 2009, όταν και ηττήθηκε με 94-86 από τα Τρίκαλα.  

Νίκος Τσώτας

bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0