Basket Talk

Η πρώτη φορά του Πάου Γκασόλ στο κλειστό της Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη!

Η πρώτη φορά του Πάου Γκασόλ στο κλειστό της Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη!
Το BN Sports γυρνάει πίσω το χρόνο και θυμάται την πρώτη φορά που ο Πάου Γκασόλ είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή της Μπαρτσελόνα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. 
Μύθος. Θρύλος. Τοτέμ για το ισπανικό μπάσκετ. Ίσως ο καλύτερος ευρωπαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Ο 41χρονος Πάου Γκασόλ έβαλε τίτλους τέλους στην μακρά και επιτυχημένη πορεία του. Ποια ήταν όμως η αρχή του δρόμου; Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ποιο ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό ματς που ο Πάου μπήκε στη δεκάδα (όπως ήταν τότε, προτού γίνει δωδεκάδα) της Μπαρτσελόνα; Το BN Sports έχει την απάντηση. 

Το ημερολόγιο έγραφε 3 Μαρτίου 1999. Ο Πανιώνιος υποδεχόταν στη Νέα Σμύρνη τους «Μπλαουγκράνα» στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κόρατς. Οι Ισπανοί επικράτησαν με 80-71 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον μετέπειτα προπονητή του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είχε σημειώσει 20 πόντους σε 29 αγωνιστικά λεπτά και άξιο συμπαραστάτη τον δικό μας Ευθύμη Ρεντζιά, ο οποίος έμεινε στο παρκέ για 24' και πέτυχε 16 πόντους, μαζί με 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Ο 19χρονος τότε Πάου Γκασόλ είχε συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή της ομάδας του Αιτό Γκαρσία Ρενέσες, αλλά δεν κατάφερε να ντεμπουτάρει. 
rentzias_kikilias_casoli.jpg


Από την ομάδα του Αντρέα Ματζόν είχαν ξεχωρίσει οι Γιώργος Καραγκούτης με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ και Άλβιν Σιμς με 18 πόντους, 5 ασίστ, ισάριθμα λάθη και 4 κλεψίματα. Μόλις 1 λεπτό είχε αγωνιστεί ο Τζανής Σταυρακόπουλος που είχε μετακομίσει στον Πανιώνιο όταν η καριέρα του είχει πάρει καθοδική πορεία. Στο φύλλο αγώνα ξεχωρίζει και το όνομα του νυν Υπουργού Τουρισμού και παλαίμαχου μπασκετμπολίστα, Βασίλη Κικίλια. 

jelic.jpg

Ο Κικίλιας, μαζί με τους Αθανάσιο Καμαριώτη, Γιώργο Καραγκούτη και Πρόδρομο Δρελιώζη προέρχονταν από τα «σπλάχνα» του Πανιωνιού, μαθαίνοντας να παίζουν μπάσκετ υπό την καθοδήγηση του Ηλία Ζούρου. Οι τέσσερις τους ήταν και μέλη της Εθνικής Παίδων που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Eurobasket το 1991 (σσ. ο Δρελιώζης είχε κοπεί τελευταία στιγμή από την τότε δωδεκάδα).

Πανιώνιος: Κούπερ 6, Σιμς 18, Δρελιώζης 4, Κικίλιας 3, Σταυρακόπουλος 1, Καζόλι 12, Γιέλιτς 6, Καράγκουτης 21

Μπαρτσελόνα: Ροτρίγκες, Εστέγιερ 4, Ναβάρο 5, Αλστον 12, Τζόρτζεβιτς 20, Γκούροβιτς 18, Ντουένιας 5, Χονιέντ 2, Ρετζιάς 16

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0