Basket Talk

Ρίκι Πόλντινγκ: 14 χρόνια «ξένος» στην ίδια ομάδα (video)

Ρίκι Πόλντινγκ: 14 χρόνια «ξένος» στην ίδια ομάδα (video)

Έτοιμος να ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του ο Ρίκι Πόλντινγκ, ο παίκτης που έχει ταυτιστεί όσο κανείς άλλος με την Όλντενμπουργκ. 

Στυλοβάτης και αποκούμπι της Όλντενμπουργκ από το 2007, ο οσονούπω 39χρονος (σσ. έχει γενέθλια στις 23 Οκτωβρίου) Ρίκι Πόλντινγκ ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο κανάλι της ομάδας, ότι θα κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια μετά το πέρας της σεζόν 2021-22, προλογίζοντας το τέλος μιας εποχής.

 



Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ που αποφοίτησε από το Μιζούρι το 2004, παρόλο που επιλέχθηκε στην 54η θέση του draft εκείνης της χρονιάς από τους Ντιτρόιτ Πίστονς δεν αγωνίστηκε ποτέ στο NBA και έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για να ξεκινήσει μια καριέρα, που αποδείχτηκε πιο μακρά και ίσως πιο επιτυχημένη από όσα θα φανταζόταν τότε.

 

Ο πρώτος σταθμός της επαγγελματικής του διαδρομής ήταν στο Ισραήλ με τη φανέλα της Χάποελ Ιερουσαλήμ (2004-05), ενώ ακολούθησαν δύο σεζόν στη Γαλλία με τη Βιλερμπάν (2005-06) και τη Γκραβελίν (2006-07). Το 2007 ο Πόλντινγκ έγινε κάτοικος Γερμανίας για χάρη της Όλντενμπουργκ και εκεί έβγαλε «ρίζες», χτίζοντας την όμορφη οικογένειά του με την αγαπημένη του Κάρα, με την οποία πρόσφατα συμπλήρωσε 15 χρόνια γάμου. Μαζί απέκτησαν και τρία παιδιά.

 

 



 

Αυτοί δεν είναι οι μόνοι οικογενειακοί δεσμοί για τον Πόλντινγκ. Η Όλντενμπουργκ έγινε η δεύτερη φαμίλια του. Στα 552 παιχνίδια που μετράει μέχρι στιγμής στην μεγάλη κατηγορία, ο Πόλντινγκ έχει σκοράρει 7.583 πόντους, με περισσότερα από 1.000 τρίποντα, όντας ο μόλις δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος και πρώτος μη γηγενής. Ακόμα το 2009 οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος, αναδεικνυόμενος MVP των τελικών, ενώ το 2015 πανηγύρισε το Κύπελλο Γερμανίας. Σε ό,τι αφορά φυσικά την ιστορία της ίδια της ομάδας, ο πολύπειρος Αμερικανός είναι πρώτος σε κάθε στατιστική κατηγορία.

 

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Πόλντινγκ εδώ και τρία χρόνια αναρωτιόταν αν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις κάθε νέας αγωνιστικής περιόδου και πλέον έχει πάρει συνειδητά την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Σχετική με την επιλογή του να γνωστοποιήσει την εν λόγω απόφαση σε αυτό το χρονικό σημείο και όχι παραδείγματος χάρη μεσούσης της χρονιάς, ο Ρίκι τόνισε ότι δεν ήθελε αυτό να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο την ομάδα, να την αποπροσανατολίσει ή να καθυστερήσει το αναπόφευκτο.

 

Αναφορικά με τα μελλοντικά του πλάνα ο Πόλντινγκ δήλωσε πως δεν έχει κατασταλάξει για την ώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει μπροστά του μια χρονιά, η οποία θα είναι έντονα συναισθηματικά φορτισμένη και γεμάτη με χειροκροτήματα σε κάθε γήπεδο της χώρας.

 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0