Basket Talk

Παναθηναϊκός: Μια φορά στα 20 χρόνια χάνει σε πρεμιέρα πρωταθλήματος!

Παναθηναϊκός: Μια φορά στα 20 χρόνια χάνει σε πρεμιέρα πρωταθλήματος!

Η ήττα του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της Α1 από τον Άρη, αλλά και ο τρόπος που ήρθε, ξυπνά μνήμες του παρελθόντος, πρόσφατου ή μη, αλλά καθόλου ευχάριστες για την πλευρά των «πρασίνων»!  

Ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του φετινού Πρωταθλήματος, κατόρθωσε να χάσει κυριολεκτικά από τα χέρια του μία διαφορά 19 πόντων υπέρ του και να υποταχθεί πλήρως στη δυναμική του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο με τον Χάνλαν να θυμίζει κάτι από… Γκάλη! Έφυγε ηττημένος λοιπόν από το Αλεξάνδρειο, όπου διαδραματίστηκαν εικόνες που γυρίζουν τον χρόνο πίσω κατά δέκα και 20 έτη.

Λίγο πριν αλλάξουμε χιλιετία (1999/00), οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί ξανά στην αντίστοιχη πρώτη αγωνιστική από τον Άρη εκτός έδρας. Ωστόσο, μία τέτοια συνθήκη δεν είναι συνηθισμένη από το 2000 και έπειτα, αφού το κοινό του Παναθηναϊκού δεν έχει πανηγυρίσει σε πρεμιέρα μόλις δύο φορές και αυτές έξω από το παρκέ του ΟΑΚΑ.  

Αρχικά, τη σεζόν 2003-2004, το «τριφύλλι» φιλοξενήθηκε από τον Ηρακλή στον οποίο αγωνιζόταν ακόμη ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Οι προσπάθειες των Μπατίστ και Χατζηβρέττα, που… φόρτωσαν τα καλάθια του αντιπάλου τους με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα, δεν στάθηκαν αρκετοί για το ροζ φύλλο αγώνα. Ο «Γηραιός» βρέθηκε σε καλύτερα μέρα και έχοντας τους Γιώργο Παυλίδη και Λάζαρο Παπαδόπουλο στους 18 πόντους πήρε τελικά τη νίκη με 77-70.  

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα ολόκληρα χρόνια για να επαναληφθεί μία τέτοια συνθήκη. Αυτή τη φορά, η κλήρωση είχε φέρει τους δύο «αιωνίους» αντίπαλους στο ΣΕΦ πολύ νωρίς. Με κορυφαίους τους Ματ Λοτζέσκι (14π.) και Γιώργο Πρίντεζη (12π.) που πέτυχαν περίπου τους μισούς πόντους του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 55-45. Στο κλειστό αυτό ντέρμπι, από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ο Διαμαντίδης ολοκλήρωσε το παιχνίδι στους 16 πόντους και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ακολούθησε με 8!  

Τόσο το 2003/04, όσο και το 2013/14 οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί και στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας! Την πρώτη χρονιά στην έδρα της Ζαλγκίρις με 80-74 και τη δεύτερη επί λιθουανικού εδάφους με το σκορ στο 84-83 από την Λιέτουβος Ρίτας.

Παρά τις ήττες της πρεμιέρας που αναφέρθηκαν, ο Παναθηναϊκός δεν «ζημιώθηκε» από αυτές και στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στο τέλος της κάθε σεζόν (2000, 2004, 2014). Μένει να αποδειχθεί τι εξελιξη θα έχει η φετινή!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0