Basket Talk

Stoiximan Basket League: Ενός λεπτού σιγή στα ματς στη μνήμη του Ντούσαν Ίβκοβιτς

Stoiximan Basket League: Ενός λεπτού σιγή στα ματς στη μνήμη του Ντούσαν Ίβκοβιτς

Με απόφαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, πριν από την έναρξη των αγώνων της πρεμιέρας της Stoiximan Basket League θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Σχετικά Άρθρα

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ πριν την έναρξη των αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Ντούσαν Ίβκοβιτς που “έφυγε” από την ζωή στις 16 του περασμένου Σεπτεμβρίου.


Η είδηση της απώλειας του “Ντούντα” σκόρπισε την θλίψη στους φίλους του μπάσκετ σε όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα στην οποία ο εκλιπών εργάστηκε ως προπονητής για σχεδόν 14 χρόνια σε πέντε συλλόγους. Τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό σε δύο διαφορετικές περιόδους».

Ένας προπονητής που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με το ελληνικό μπάσκετ αφού πρωτοήρθε στα μέρη μας το 1980 για λογαριασμό του Άρη και στη συνέχεια εργάστηκε σε ΠΑΟΚ (1991-93), Πανιώνιο (1994-96), ΑΕΚ (1999-2001) και φυσικά δύο θητείες στον Ολυμπιακό (1996-99, 2010-12) με τον οποίο κατέκτησε δύο φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Ευρωλίγκα το 1997 και το 2012.

Ο «Ντούντα» όπως ήταν το παρατσούκλι του, εκτός από το μπάσκετ είχε πάθος με τα περιστέρια ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η γιαγιά του ήταν ξαδέρφη του διάσημου Σερβοαμεριάνικου επιστήμονα Νικόλα Τέσλα ο οποίος Τέσλα πέθανε τη χρονιά γέννησης του Ίβκοβιτς (1943).

Από τα χέρια του πέρασαν δεκάδες μετέπειτα σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ όπως ο Νίκος Γκάλης, ο Ντράζεν Πέτροβιτς και πάρα πολλοί άλλοι τόσο στη Σερβία όσο και στην Ελλάδα όπου ήταν το 2ο σπίτι του. 



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0