Basket Talk

Ξεγυμνώθηκε στο Μονακό ο Παναθηναϊκός, βαριά ήττα 75-63

Ξεγυμνώθηκε στο Μονακό ο Παναθηναϊκός, βαριά ήττα 75-63

Όταν φτάνει στο σημείο να… ροκανίζει τη διαφορά από τους 22 που είχε φτάσει στους 12 στο τελευταίο δίλεπτο, τότε πολλά δεν πήγαν καλά για τον Παναθηναϊκό που ναυάγησε στο Μονακό.

Ένα πολύ δυνατό χαστούκι και συνάμα μήνυμα ότι στην Ευρωλίγκα με τις υπάρχουσες συνθήκες και ρόστερ δεν μπορεί να πάει… μακριά δέχθηκε ο Παναθηναϊκός από την πρωτάρα Μονακό στο Πριγκιπάτο.

Δεν είναι τόσο η διαφορά των 12 πόντων με την οποία νίκησε η Μονακό, διαφορά άκρως… τιμητική για τους κάκιστους πράσινους, όσο η εικόνα τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ομάδα δίχως ίχνος καθοδήγησης από τους γκαρντ (μόλις 1 ασίστ σε όλο το πρώτο ημίχρονο) και δίχως αμυντική συνοχή δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ηττήθηκε στο ρελαντί μάλιστα από τη Μονακό.

Το ματς ουσιαστικά δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική αφού ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε στο σκορ από το τζάμπολ και μετά τα δύο γρήγορα καλάθια του Μάικμ Τζέιμς. Η Μονακό δίχως να πιάσει κάποια σπουδαία απόδοση παίζοντας απλό μπάσκετ με συνεργασίες των ψηλών στη ρακέτα (εμφανής η αδυναμία των ψηλών του Παναθηναϊκού στην άμυνα πικ-εντ-ρολ) έχτισε μία καλή διαφορά (22-15 στο δεκάλεπτο) και την ανέβασε στο 2ο φτάνοντας στο 38-28 με τον Παναθηναϊκό αν έχει 1/7 τρίποντα.

Η αστοχία των πράσινων συνεχίστηκε και στην 3η περίοδο (ο Πέρι τελείωσε το ματς με 0/10 σουτ και ο Νέντοβιτς με 0/7!), ο Άντζουσιτς και ο Λι έκαναν… πάρτυ από την περιφέρεια και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Παπαπέτρου (μέχρι το 25’) και του Φλόιντ με τα επιθετικά του ριμπάουντ στο 2ο μέρος η διαφορά έφτασε εύκολα στους 20 και τους ξεπέρασε με το ματς ουσιαστικά να “τελειώνει” στις αρχές της 4ης περιόδου.

ΜΟΝΑΚΟ: Λι 10 (2), Βέστερμαν 8 (1), Τόμας 5 (1), Ντιαλό 2, Μότουμ, Μπουτσιέλ, Μοτιεγιούνας 10, Ουαταρά, Φαγέ 2, Άντζουσιτς 17 (4), Χολ 10, Τζέιμς 11 (1)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πέρι, Μέικον 13 (3), Παπαγιάννης 8, Παπαπέτρου 16, Κασελάκης 4, Ουάιτ 4, Φλόιντ 8, Νέντοβιτς, Έβανς 4, Σαντ-Ρος 6 (1)

Δείτε τα στατιστικά πατώντας στο σχετικό λινκ εδώ.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0