Basket Talk

Η Εuroleague ξεκινάει! Οι απάτητες κορυφές Διαμαντίδη, Ναβάρο και Σπανούλη!

Η Εuroleague ξεκινάει! Οι απάτητες κορυφές Διαμαντίδη, Ναβάρο και Σπανούλη!

Η Euroleague κάνει πρεμιέρα απόψε για τη φετινή σεζόν και το «ΒΝ Sports» σας παρουσιάζει τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία των 17 ομάδων που έχουν...παρελθόν στη διοργάνωση.

Σχετικά Άρθρα

Από την λίστα μας απουσιάζει η πρωτοεμφανιζόμενη, Μονακό, η οποία για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε αγώνα της Εuroleague και έμελλε να βρεθεί στο δρόμο της ο Παναθηναϊκός. Αντιθέτως οι υπόλοιπες ομάδες δίνουν κανονικά το παρών και έχουν να παρουσιάσουν «ιερά τέρατα» του αθλήματος, τα οποία αποτελούσαν διαφήμιση του μπάσκετ τόσα χρόνια και «φιγουράρουν» στις πρώτες θέσεις σημαντικών στατιστικών κατηγοριών.

pao_2_1.jpg

Ένας από αυτούς είναι ο άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος παρότι αποσύρθηκε το 2016, παραμένει το όνομά του στην κορυφή έξι από τις επτά σημαντικότερες στατιστικές κατηγορίες στην ιστορία των «πρασίνων» στη διοργάνωση. Για την ακρίβεια μετράει τις περισσότερες συμμετοχές (278), τους περισσότερους πόντους (2.495), τα περισσότερα τρίποντα (372), τα περισσότερα ριμπάουντ (969), τα περισσότερα κλεψίματα (434) αλλά και τα περισσότερα μπλοκ (118) παρότι ήταν γκαρντ. Ο Νικ Καλάθης του... χάλασε το απόλυτο, ξεπερνώντας τον την τελευταία του σεζόν στα πράσινα (2019-20) στις ασίστ (1.260).

juan.jpg

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο «θρύλος» της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος άφησε το δικό του αποτύπωμα στη διοργάνωση και αποτυπώνεται περίτρανα στους αριθμούς που έχει καταγράψει στις στατιστικές κατηγορίες. Σύμφωνα με τα κατορθώματά του ο «La  Bomba» είναι το απόλυτο αφεντικό στα χρονικά των «μπλαουγκράνα», απολαμβάνοντας την κορυφή στην κατηγορία αγώνων (341), πόντων (4.152), τριπόντων (623), ασίστ (834) και κλεψιμάτων (249).

osfp_4.jpg

Αντιθέτως υπάρχει πιο ισορροπημένη κατανομή στις στατιστικές κατηγορίες του Ολυμπιακού, καθώς δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που υπερισχύει. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αποσύρθηκε το φετινό καλοκαίρι, έχει εξασφαλίσει τις πρωτιές σε πόντους, (3.552) τρίποντα (441) και ασίστ (1.362) αντίστοιχα. Οι υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες είναι «πιασμένες» από τους Γιώργο Πρίντεζη (αγώνες, ριμπάουντ), Κώστα Παπανικολάου (κλεψίματα) και Νίκολα Μιλουτίνοφ (μπλοκ).

jankunas_1.jpg

Ο «ακούραστος» Παούλιους Γιανκούνας συνεχίζει να φοράει τη φανέλα της Ζαλγκίρις σε ηλικία 37 ετών και να σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πλέον αποτελεί τον απόλυτο ρέκορντμαν στην ιστορία των Λιθουανών στη Εuroleague, καθώς κυριαρχεί σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, εκτός μόνο από αυτή των εύστοχων τριπόντων, με τον Αρτούρας Μιλάκνις (404) να του «σπάει» το σερί.

langford.jpg

Τέλος ένα οικείο πρόσωπο στο ελληνικό κοινό όπου διαπρέπει στην συγκεκριμένη λίστα είναι ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, Κιθ Λάνγκφορντ, ενώ συγκαταλέγεται στους κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια. Παρότι απέχει από τα παρκέ της Εuroleague για μεγάλο χρονικό διάστημα, παραμένει στην ελίτ αρκετών στατιστικών κατηγοριών της Ούνιξ Καζάν (αγώνες, πόντοι, τρίποντα, κλεψίματα), όπου αγωνίστηκε για μία τριετία (2014-17).

pinakas_9.jpg

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0